Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 8: groendak op overkapping

Week 8: groendak op overkapping
Week 8: groendak op overkapping
Werk in uitvoering 25 feb 2022

Het dak van een FalcoLok fietsoverkapping, of een hieraan gerelateerd product zoals de FalcoCrea berging, leent zich uitstekend om te laten begroeien met de vetplant Sedum. Samen met onze partner Binder Groenvoorziening kunnen wij een groendak verzorgen voor uw overkapping.

Voordelen

Een groendak is niet alleen mooi om te zien, het heeft ook nog andere voordelen. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. Bovendien varieert het sedum mee met de seizoenen en is het een kleurrijk geheel met een natuurlijke uitstraling. In dit productblad leest u meer voordelen en technische specificaties over het groendak. Klik hier voor meer informatie over het onderhoud van groendaken.

Montage en subsidie

De vraag naar groendaken is sterk groeiend. In duurzame en klimaatadaptieve gemeentes wordt een subsidie gegeven om de toepassing van groene daken en gevels te stimuleren. Falco's montageteam draagt zorg voor de plaatsing van de overkapping en de aanleg van de dakvegetatie op locatie. 

Succes

Hieronder vindt u een aantal projecten waarbij een Falco overkapping of berging is geupgrade met een groendak:

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!