Back to top
Tawk.to

Berging met groendak voor Woningstichting

Home Projecten Berging met groendak voor Woningstichting

Woningstichting Naarden heeft een fietsoverkapping laten plaatsen op het buitenterrein. De overkapping FalcoLok is voorzien van een groendak.

FalcoLok 250 overkapping

De overkapping waar de woningstichting voor heeft gekozen is een FalcoLok 250, een compacte berging met afmetingen van 250 cm x 400 cm. De vrije hoogte is 210 cm en de totale hoogte 225 cm. De bekleding bestaat uit FSC gecertificeerd hout. In de lange zijde van de overkapping, centraal in het midden is een deur geplaatst.

Groendak

Op het dak van de buitenberging is door onze partner Binder sedum geplaatst. De vraag naar groendaken is sterk groeiend. In veel gemeentes wordt een subsidie gegeven om de toepassing van groene daken en gevels te stimuleren. 

Een groendak is niet alleen mooi om te zien, het heeft ook nog andere voordelen. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. In dit productblad leest u meer voordelen en technische specificaties over het groendak.

Extra opties

Naast een groendak is het ook mogelijk om de overkapping te leveren met een vrijstaande energievoorziening, LED verlichting en fietsenrekken met oplaadpunten. Onze projectadviseurs helpen u graag verder!

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!