Back to top
Tawk.to

Elk seizoen een ander groendak met Falco

Home Projecten Elk seizoen een ander groendak met Falco

In Laren is een goed voorbeeld van hoe een binnenplaats ingericht kan worden; efficiënt, duurzaam en mooi. De architecten van de Heren 5 benaderden Falco voor de mogelijkheden en toetsing van haalbaarheid. Falco heeft ruim ervaring in het werken op projectniveau en in nauwe samenwerking is het project tot uitvoering gebracht aan het Tabakspaadje in Laren. 

Fietskluis uitgevoerd in hout

De fietskluizen zijn gemaakt met een houten wandbekleding. Per vak zijn er twee fietsplaatsen beschikbaar gemaakt m.b.v. het fietsenrek FalcoSound. Hiervan staan er twee in elke fietskluis. Door de goot die aan dit fietsenrek zit is het voor de gebruiker eenvoudiger om de fiets te parkeren in deze houten uitgevoerde kluis. Het fietsenrek is gemaakt van thermisch verzinkt staal, dat heeft een lange levensduur en is recyclebaar. 

Multifunctioneel

Opmerkelijk aan deze fietskluizen is dat deze tegelijkertijd ook als buitenmeubilair dienen. Er zijn namelijk houten banken bevestigd aan de achterwand zodat de bewoners van het Tabakspaadje hier kunnen zitten. 

Groendak

Bijzonder is ook de dakbekleding, deze is gemaakt van sedum. Het sedumdak heeft o.a. een isolerende werking (warmte en geluid), zorgt voor regenwateropvang dat via verdamping weer wordt afgegeven en zorgt voor compensatie van CO2-uitstoot.

Door het sedumdak wordt ook de uitstraling verfraait van de fietskluizen, de bewoners zien nu een groendak in plaats van een standaard zwarte dakbekleding. En het sedumdak past geweldig in de natuurlijke uitstraling van het geheel; houten fietskluizen, banken en de nieuwbouwwoningen.

Falco's montageteam heeft de fietskluizen, banken en sedum-bedekking geheel op locatie geplaatst.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!