Back to top
Tawk.to

Elk seizoen een ander groendak met Falco

Home Projecten Elk seizoen een ander groendak met Falco

In Laren is een goed voorbeeld van hoe een binnenplaats ingericht kan worden; efficiënt, duurzaam en mooi. De architecten van de Heren 5 benaderden Falco voor de mogelijkheden en toetsing van haalbaarheid. Falco heeft ruim ervaring in het werken op projectniveau en in nauwe samenwerking is het project tot uitvoering gebracht aan het Tabakspaadje in Laren. 

Fietskluis uitgevoerd in hout

De fietskluizen zijn gemaakt met een houten wandbekleding. Per vak zijn er twee fietsplaatsen beschikbaar gemaakt m.b.v. het fietsenrek FalcoSound. Hiervan staan er twee in elke fietskluis. Door de goot die aan dit fietsenrek zit is het voor de gebruiker eenvoudiger om de fiets te parkeren in deze houten uitgevoerde kluis. Het fietsenrek is gemaakt van thermisch verzinkt staal, dat heeft een lange levensduur en is recyclebaar. 

Multifunctioneel

Opmerkelijk aan deze fietskluizen is dat deze tegelijkertijd ook als buitenmeubilair dienen. Er zijn namelijk houten banken bevestigd aan de achterwand zodat de bewoners van het Tabakspaadje hier kunnen zitten. 

Groendak

Bijzonder is ook de dakbekleding, deze is gemaakt van sedum. Het sedumdak heeft o.a. een isolerende werking (warmte en geluid), zorgt voor regenwateropvang dat via verdamping weer wordt afgegeven en zorgt voor compensatie van CO2-uitstoot.

Door het sedumdak wordt ook de uitstraling verfraait van de fietskluizen, de bewoners zien nu een groendak in plaats van een standaard zwarte dakbekleding. En het sedumdak past geweldig in de natuurlijke uitstraling van het geheel; houten fietskluizen, banken en de nieuwbouwwoningen.

Falco's montageteam heeft de fietskluizen, banken en sedum-bedekking geheel op locatie geplaatst.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!