Back to top
Tawk.to
Kwaliteit

Over Falco

Home Over Falco Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en onderhoud

Om product- en montagekwaliteit, onderhoud, duurzaamheid, milieu-effecten en nog veel meer te borgen en te toetsen beschikt Falco over diverse hulpmiddelen, goedkeuringen, toetsingen en certificaten.

Kwaliteit

 • ISO-certificaat 9001 en 14001

  Middels deze certificaten ligt Falco’s kwaliteits- en milieumanagement vast, zodat deze aspecten blijvend onze bedrijfsvoering zijn opgenomen en met regelmaat worden gecontroleerd en geüpdatet.
 • NEN-EN-ISO 1461

  Eerst worden de te verzinken stalen delen nauwkeurig voorbehandeld, waarbij alle vuil-, olie- en vetresten worden verwijderd. Vervolgens vindt het verzinken plaats tijdens een temperatuur van 460°C, conform de regels van NEN-EN-ISO 1461. Tijdens het verzinken smelt de oppervlaktelaag van het materiaal samen met het zink, waardoor zich op het materiaal een FE-ZN legering vormt. Deze beschermende laag is gesloten en voorkomt roestvorming. Een poederlak of coating is een organische deklaag die aangebracht wordt op een metalen ondergrond. Poedercoating beschermt de zinklaag tegen aantasting en corrosievorming. Het is een perfecte synergie waarmee de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Het oppervlak wordt na het thermisch verzinken gereinigd, ontvet en egaal gemaakt. Het product wordt statisch gemaakt voor een goede hechting van het polyesterpoeder dat erop wordt gespoten. Vervolgens wordt het staal verhit in een oven waardoor het poeder smelt en een gekleurde buitenlaag vormt van 80-110 micrometer dikte. Hierdoor ontstaat een afsluitende, goed hechtende kleurlaag die zijn glans lang behoudt, een hoge graad van elasticiteit heeft, milieuvriendelijk is en goed tegen hitte kan (max. 180°C gedurende 15 min.). De levensduur van de poedercoating in de open lucht ligt rond de 5 jaar onder normale omstandigheden. Voor kustgebieden adviseren we een dubbele poedercoating toe te passen.
 • Fietsparkeur

  Door samenwerking tussen de Fipavo (vereniging van leveranciers van fietsparkeervoorzieningen) en de Fietsersbond is een normstellend document opgezet dat onder de vlag van een onafhankelijke stichting, genaamd "FietsParKeur", is geïntroduceerd. Falco is, als leverancier en producent van fietsparkeersystemen ook lid van de Fipavo. Meer weten?


Veiligheid

 • Veiligheids Certificaat Aannemers

  Sinds 2001. Dit certificaat, dat Falco als sinds 2001 bezit, borgt de veiligheid van onze medewerkers op hun werkplek buiten het bedrijf
 • Approved Self Assessment

  Sinds 22 februari 2022. De Veiligheidsladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. De Veiligheidsladder biedt kaders voor veilig werken voor bedrijven die in diverse sectoren werkzaam zijn. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers.
 • EN 1090

  Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees: overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent u verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.
  fietsoverkapping falcogamma
  Meer gedetailleerd betekent dit onder andere dat alle onderdelen voor uw overkapping door onze gecertificeerde lassers vervaardigd worden. Verder waarborgt EN-1090 de veiligheid, belasting en kwaliteit van de staalsoort van onze overkappingen. Om het belang van EN 1090 aan te geven; het leveren van overkappingen zonder CE-verklaring is een economisch delict!

   

Duurzaamheid

 • FSC® keurmerk

  Falco voert uitsluitend FSC® gecertificeerd hout. Ten aanzien van het tropisch hardhout levert Falco dan ook met de claim FSC® 100%. Het FSC® gecertificeerd vurenhout kan Falco momenteel alleen aankopen onder de claim FSC ®Mix 70%. Door het toepassen van FSC® Mix 70% vurenhout als gording in combinatie met FSC® 100% tropisch hardhout als wandbekleding communiceert Falco in dit geval het label FSC® Mix en de claim FSC® Mix 70% voor het samengestelde artikel. Falco is gecertificeerd onder nummer CU-COC-008530. Ons FSC®-licentienummer is FSC-C016221
 • Duurzaam inkopen

  Falco conformeert zich aan de eisen die gesteld worden door de overheid voor duurzaam inkopen van straatmeubilair. Meer weten over Falco en duurzaamheid?
 • Duurzaam inzetbare werknemers

  Falco werkt continue aan beleid voor duurzaam inzetbare werknemers; werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn. Bij duurzaam personeelsbeleid wordt niet alleen rekening gehouden met leeftijden en/of levensfasen, maar ook met economische ontwikkelingen, technologische mogelijkheden en maatschappelijke trends
 • MilieuKostenIndicator (MKI) 

  U hecht steeds meer waarde aan duurzaamheid en duurzame producten. Om u daarbij te ondersteunen beschikken wij over speciale software: de Milieukostenindicator, kortweg MKI. Daarmee is voor een groot aantal Falco-producten de impact op het milieu, oftewel de (niet geverifieerde) MKI-waarde bekend of vast te stellen. Deze waarde kunt u eventueel aanvragen door op de betreffende productpagina het formulier in te vullen dat staat in het gele blok Informatie & Downloads. Wenst u een MKI-waarde van een product waar geen formulier bijstaat? Onze Circulair Manager helpt u graag verder: j.wermink@falco.nl
 • CO2 prestatieladder

  Falco streeft ernaar om de werkomgeving en het klimaat zo min mogelijk te belasten. Daarom is er ruim 10 jaar geleden een energietransitie gestart. Hierbij zijn machines vervangen voor efficiëntere machines die minder energie verbruiken. Ook zijn nagenoeg alle lampen vervangen door LED-lampen en is er geïnvesteerd in 1787 zonnepanelen. Tevens gebruikt Falco uitsluitend FSC-hout voor haar producten. Al deze inspanningen en investeringen hebben geresulteerd in het behalen van trede 3 van de CO2- prestatieladder. De CO2-prestatieladder is een alom erkend instrument om de eigen CO2- uitstoot te leren kennen en te verminderen. In onderstaande documenten leest u alles over Falco's prestatie met betrekking tot de invalshoeken Inzicht, CO2 Reductie, Transparantie en Participatie.
 • Startdocument
 • Rapportage kwartaal 1 & 2 2020
 • Rapportage 2020
 • Rapportage kwartaal 1 & 2 2021
 • Rapportage 2021
 • Rapportage kwartaal 1 & 2 2022
 • Rapportage 2022
 • 3.D.1 Keten initiatieven 2021-2025
 • 3.B.2 Energie management actieplan
 • Rapportage kwartaal 1 & 2 2023

  Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) is de onafhankelijke eigenaar en beheerder van de CO2-Prestatieladder en verantwoordelijk voor het gebruik en de doorontwikkeling van het certificeringschema. Als certificaathouder heeft Falco een profiel op de website van SKAO, klik hier of op onderstaande logo om dit profiel te bekijken.


Onderhoud

 • Onderhoudsvoorschriften

  Download hier de PDF 'Onderhoudsvoorschriften' met praktische informatie en achtergronden over het onderhoud van Falco-producten.
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

 • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
 • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
 • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
 • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
 • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!