Back to top
Tawk.to
Kwaliteit & duurzaamheid

Over Falco

Home Over Falco Kwaliteit & duurzaamheid

Kwaliteit & duurzaamheid

Meer informatie over:

VCA

Falco BV heeft veiligheid voor haar medewerkers en veiligheid op de werkplek hoog in het vaandel staan. Vanaf maart 2001 is Falco in het bezit van het Veiligheids Certificaat Aannemers*.

Safety Culture Ladder

Sinds 22 februari 2022 beschikt Falco over het certificaat Approved Self Assessment van de veiligheidsladder. De Veiligheidsladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. De Veiligheidsladder biedt kaders voor veilig werken voor bedrijven die in diverse sectoren werkzaam zijn. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers.

ISO9001:2015 en ISO14001:2015

Met het ISO-certificaat 9001 en 14001 legt Falco haar kwaliteits- en milieumanagement vast. Falco zorgt ervoor dat het kwaliteits- en milieumanagement blijvend in haar bedrijfsvoering is geïntegreerd, dit in de toekomst zo blijft en waar nodig wordt verbeterd.

EN 1090

Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

fietsoverkapping falcogamma

Meer gedetailleerd betekent dit onder andere dat alle onderdelen voor uw overkapping door onze gecertificeerde lassers vervaardigd worden. Verder waarborgt EN-1090 de veiligheid, belasting en kwaliteit van de staalsoort van onze overkappingen. Om mogelijke misverstanden te voorkomen; het leveren van overkappingen zonder CE verklaring is een economisch delict!

 

FSC®-keurmerk

Falco draagt het FSC® keurmerk een warm hart toe en verkopen uitsluitend FSC® gecertificeerd hout. Ten aanzien van het tropisch hardhout levert Falco dan ook met de claim FSC® 100%. Het FSC® gecertificeerd vuren hout kan Falco momenteel alleen aankopen onder de claim FSC ®Mix 70%. Door het toepassen van FSC® Mix 70% vurenhout als gording in combinatie met FSC® 100% tropisch hardhout als wandbekleding communiceert Falco in dit geval het label FSC® Mix en de claim FSC® Mix 70% voor het samengestelde artikel. Falco is gecertificeerd onder nummer CU-COC-008530. Ons FSC®-licentienummer is FSC-C016221. Meer weten?

Fietsparkeur

Door samenwerking tussen de Fipavo (vereniging van leveranciers van fietsparkeervoorzieningen) en de Fietserbond is een normstellend document opgezet dat onder de vlag van een onafhankelijke stichting, genaamd "FietsParKeur", is geïntroduceerd. Falco is, als leverancier en producent van fietsparkeersystemen ook lid van de Fipavo. Meer weten?

Duurzaamheid

Falco conformeert zich aan de eisen die gesteld worden door de overheid voor duurzaam inkopen van straatmeubilair. Maar Falco doet nog meer om duurzaam te ontwikkelen en produceren. Meer weten over Falco en duurzaamheid?

Falco werkt continue aan beleid voor duurzaam inzetbare werknemers; werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn. Bij duurzaam personeelsbeleid wordt niet alleen rekening gehouden met leeftijden en/of levensfasen, maar ook met economische ontwikkelingen, technologische mogelijkheden en maatschappelijke trends.

MKI Waarde

Onze klanten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en duurzame producten. Wij besteden al jaren aandacht aan hoe we onze producten zo duurzaam mogelijk kunnen aanbieden. Daarom hebben wij met de Milieukostenindicator (MKI) inzichtelijk gemaakt welke impact onze producten op het milieu hebben. Voor een groot aantal producten is de (ongeverifieerde) MKI-waarde beschikbaar. Deze waarde kunt u aanvragen door op de betreffende productpagina het formulier in te vullen dat staat in het gele blok Informatie & Downloads.Wenst u een MKI waarde van een product waarbij geen formulier staat? Onze Circulair Manager helpt u graag verder!

CO2 prestatieladder

Falco BV streeft ernaar om de werkomgeving en het klimaat zo min mogelijk te belasten. Daarom is er ruim 10 jaar geleden een energietransitie gestart. Hierbij zijn machines vervangen voor efficiëntere machines die minder energie verbruiken. Ook zijn nagenoeg alle lampen vervangen door LED lampen en is er geïnvesteerd in 1787 zonnepanelen. Tevens gebruikt Falco uitsluitend FSC hout voor haar producten welke afgewerkt zijn met hout. Al deze inspanningen en investeringen hebben geresulteerd in het behalen van trede 3 van de CO2 prestatieladder. De CO2 prestatieladder is een alom erkend instrument om de eigen CO2 uitstoot te leren kennen en te verminderen. In onderstaande documenten leest u alles over Falco's prestatie met betrekking tot de invalshoeken Inzicht, CO2 Reductie, Transparantie en Participatie.

Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) is de onafhankelijke eigenaar en beheerder van de CO2-Prestatieladder en verantwoordelijk voor het gebruik en de doorontwikkeling van het certificeringschema. Als certificaathouder heeft Falco een profiel  op de website van SKAO, klik hier of op onderstaande logo om dit profiel te bekijken.

Thermisch verzinken

Eerst worden de te verzinken stalen delen nauwkeurig voor behandeld, waarbij alle vuil-, olie- en vetresten worden verwijderd. Vervolgens vindt het verzinken plaats tijdens een temperatuur van 460°C, conform de regels van NEN-EN-ISO 1461. Tijdens het verzinken smelt de oppervlaktelaag van het materiaal samen met het zink, waardoor zich op het materiaal een FE-ZN legering vormt. Deze beschermende laag is gesloten en voorkomt roestvorming.

Poedercoating

Onder een poederlak of coating verstaat men een organische deklaag die aangebracht wordt op een metalen ondergrond. Poedercoating beschermt de zinklaag tegen aantasting en de corrosievorming. Het is een perfecte synergie waarmee de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Het oppervlak wordt na het thermisch verzinken gereinigd, ontvet en egaal gemaakt. Het product wordt statisch gemaakt voor een goede hechting van het polyester poeder dat erop wordt gespoten.

Vervolgens wordt het staal verhit in een oven waardoor het poeder smelt en een gekleurde buitenlaag vormt van 80-110 micrometer dikte. Hierdoor ontstaat een afsluitende, goed hechtende kleurlaag die zijn glans lang behoudt, een hoge graad van elasticiteit heeft, milieuvriendelijk is en goed tegen hitte kan (max. 180°C gedurende 15 min.). De levensduur van de poedercoating in de open lucht ligt rond de 5 jaar onder normale omstandigheden. Voor kustgebieden adviseren we een dubbele poedercoating toe te passen.

Onderhoudsvoorschriften

Download hier de PDF 'Onderhoudsvoorschriften'  met informatie over onderhoud van Falco's producten:

  • PDF Onderhoudsvoorschfiten 

Certificaten

Bekijk hier alle certificaten die Falco in bezit heeft:

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!