Back to top
Tawk.to
FietsParKeur

FietsParKeur

Home FietsParKeur

FietsParKeur

Norm voor fietsparkeersystemen

FietsParKeur is de norm die garandeert dat u een hoogwaardig en kwalitatief fietsparkeersysteem aanschaft met een hoge mate van gebruiksgemak en duurzaamheid. 

FietsParKeur bevat diverse kwaliteitseisen waaraan goede fietsparkeersystemen moeten voldoen. Het stelt – rekening houdend met een aantal standaard typen fietsen- eisen op de volgende punten:

• Gemak bij het plaatsen van de fiets 
• Gemak bij het vastzetten van de fiets
• Kans op letsel bij de gebruiker of passant
• Kans op schade aan de fiets
• Kraakbestendigheid
• Duurzaamheid
• Informatie over het systeem 

Het FietsParKeur maakt onderscheid tussen fietsparkeersystemen die staan in een veilige, afgesloten ruimte of een permanent bewaakte fietsenstalling en fietsparkeersystemen in de openbare ruimte. Het verschil zijn de aanbindvoorzieningen, voor de openbare ruimte is de aanbindvoorziening verplicht.

Ontstaan van stichting FietsParKeur:
Naar aanleiding van onderzoek naar fietsrekken en fietsklemmen zijn er een aantal normen opgesteld om de kwaliteit van fietsparkeersystemen te verbeteren. De uitkomst leidde in 1998 tot de vaststelling van deze normen samengesteld door de branche en diverse marktpartijen als fietsersbond en ANWB. Twee van de initiatiefnemers, Fietsersbond en Fipavo, hebben voor het beheer van de norm de stichting FietsParKeur opgericht.

Falco produceert verschillende modellen fietsenrekken en fietsstandaards die voldoen aan de norm FietsParKeur. Overzicht fietsenrekken met FietsParKeur.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!