Back to top
Tawk.to
FietsParKeur

FietsParKeur

Home FietsParKeur

FietsParKeur

Norm voor fietsparkeersystemen

FietsParKeur is de norm die garandeert dat u een hoogwaardig en kwalitatief fietsparkeersysteem aanschaft met een hoge mate van gebruiksgemak en duurzaamheid. 

FietsParKeur bevat diverse kwaliteitseisen waaraan goede fietsparkeersystemen moeten voldoen. Het stelt – rekening houdend met een aantal standaard typen fietsen- eisen op de volgende punten:

• Gemak bij het plaatsen van de fiets 
• Gemak bij het vastzetten van de fiets
• Kans op letsel bij de gebruiker of passant
• Kans op schade aan de fiets
• Kraakbestendigheid
• Duurzaamheid
• Informatie over het systeem 

Het FietsParKeur maakt onderscheid tussen fietsparkeersystemen die staan in een veilige, afgesloten ruimte of een permanent bewaakte fietsenstalling en fietsparkeersystemen in de openbare ruimte. Het verschil zijn de aanbindvoorzieningen, voor de openbare ruimte is de aanbindvoorziening verplicht.

Ontstaan van stichting FietsParKeur:
Naar aanleiding van onderzoek naar fietsrekken en fietsklemmen zijn er een aantal normen opgesteld om de kwaliteit van fietsparkeersystemen te verbeteren. De uitkomst leidde in 1998 tot de vaststelling van deze normen samengesteld door de branche en diverse marktpartijen als fietsersbond en ANWB. Twee van de initiatiefnemers, Fietsersbond en Fipavo, hebben voor het beheer van de norm de stichting FietsParKeur opgericht.

Falco produceert verschillende modellen fietsenrekken en fietsstandaards die voldoen aan de norm FietsParKeur. Overzicht fietsenrekken met FietsParKeur.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!