Back to top
Tawk.to
Nieuws

Nieuws

15 apr 2024 Een groene toekomst: Hoe Falco's keuze voor FSC hout bijdraagt aan duurzaamheid In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zet Falco zich in om bij te dragen aan een groenere toekomst door middel van onze hoogwaardige, duurzame buitenruimte oplossingen. Met trots gebruiken wij uitsluitend FSC®-gecertificeerd hout in onze producten, van fietsenrekken tot straatmeubilair, om niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid te garanderen, maar ook onze verantwoordelijkheid jegens het milieu te benadrukken. Dit artikel werpt licht op recent onderzoek dat de voordelen van FSC®-gecertificeerde bossen voor de biodiversiteit aantoont en illustreert hoe Falco's keuze voor FSC®-hout bijdraagt aan een positieve impact op onze planeet.
22 mrt 2024 Duurzame ontwikkeling bij Falco: uitbreiding van ons elektrische heftruckvloot In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zet Falco een significante stap vooruit door onze vloot uit te breiden met twee nieuwe elektrische heftrucks. Deze toevoeging markeert niet alleen onze toewijding aan milieubewustzijn, maar ook onze inzet voor het verminderen van de CO2-uitstoot die voortkomt uit onze logistieke operaties.
21 mrt 2024 Falco verwelkomt u op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Brussel! Falco nodigt u uit op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Brussel, 27-28 maart. Bezoek ons op stand 4.37 voor de nieuwste fietsparkeeroplossingen en straatmeubilair. Gratis toegang. Ontdek hoe we openbare ruimtes verrijken!
20 feb 2024 Vraag onze nieuwsbrief aan en ontvang een reep Falco Tony's Chocolonely! Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! We verloten onder iedere 5 aanmeldingen een Falco Tony's Chocolonely reep. Heeft u foto's van uw Falco product? Deel ze met ons via onze social media kanalen of via marcom@falco.nl en u krijgt een reep opgestuurd.
4 dec 2023 Prototype nieuwe fietsoverkapping FalcoAndo Van een van onze nieuwste fietsoverkappingen, de FalcoAndo, is een prototype gemaakt en opgezet voor ons pand in Vriezenveen.
24 nov 2023 Falco in televisieprogramma PatsBoemKledder! Onlangs zijn er bij Falco opnames gemaakt door het televisieprogramma PatsBoemKledder, een spelprogramma voor kleuters over techniek. Het programma spoort kleuters aan om actief mee te denken en beantwoordt vragen over techniek in hun eigen omgeving. In twee verschillende afleveringen wordt heel duidelijk in beeld gebracht hoe het productieproces gaat van een afvalbak en van een fietsenrek.
25 sep 2023 Bezoek Falco op de Vakbeurs Openbare Ruimte! Bezoek Falco op de Vakbeurs Openbare Ruimte op 27 of 28 september in de Jaarbeurs, Utrecht!
12 sep 2023 Fietsgemeente 2024; Wie doet mee? Welke gemeente krijgt van haar fietsers de felbegeerde titel Fietsgemeente 2024? Laat weten hoe jij het fietsen in jouw gemeente vindt door de enquête in te vullen voor Fietsgemeente 2024 en maak kans op prijzen zoals een nieuwe fiets of mooie jas. De Fietsersbond gaat via het grootste fietsonderzoek van Nederland op zoek naar dé Fietsgemeente 2024. Met als doel: fietsen zo veilig en comfortabel mogelijk te maken in heel Nederland.
28 jul 2023 Vooruitgang in circulair straatmeubilair! In juni 2023 waren Falco collega’s John Wermink en Nienke Haselbekke sprekers waren op het Circulaire Openbare Ruimte Congres. Samen met Barthel van Dinther van Van Liempd/Gebruiktebouwmaterialen.com hebben zij het platform voor de circulaire economie gepresenteerd waar o.a. ook Dura Vermeer deel van uitmaakt.
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!