Back to top
Tawk.to
Historie

Over Falco

Home Over Falco Historie

Historie

Falco BV is opgericht op 15 september 1951. Het bedrijf ging zich toeleggen op de fabricage van transportwerktuigen, als steenkruiwagens, betonwagens, en grint- en teerwagens. Midden jaren 50 kwamen daar rijwielrekken en fietsopbergingen bij. Niemand kon vermoeden dat die stap uiteindelijk de kern van Falco's huidige activiteiten zou gaan vormen. Een compleet programma rond gebouw, straat, park en sportveld.

De onderneming groeide stevig vanaf dat moment. En ook uit het buitenland kwamen de eerste aanvragen en bestellingen. Dit leidde in 1982 tot een eigen verkoopkantoor in Duitsland onder de naam Frieson GmbH (sinds 2003 Falco GmbH), Groot Brittannië (Falco UK Ltd.) sinds 2004 en Denemarken (Falco A/S) volgde in 2009. Daarnaast ontstonden er diverse vertegenwoordigingen in vele Europese landen.

Het bedrijfscomplex is circa 35.000 m2 groot, raakt steeds verder bebouwd en omvat nu moderne productie- en opslagvoorzieningen en 2 kantoren. 
Het productenpakket is inmiddels uitgegroeid tot een modern en trendsettend scala aan fraaie en degelijke producten voor de buiteninrichting. Jaarlijks komen er veel nieuwe producten bij dankzij de eigen productontwikkeling en de samenwerking met gerenommeerde industrieel ontwerpers. Deze combinatie zorgt voor een sterke partner waar u zelden mis vraagt. In diverse productgroepen wordt Falco dan ook algemeen beschouwd als marktleider op het gebied van buiteninrichting in Nederland en Groot Brittannie en bekleedt het een leidende positie in tal van andere landen in Europa.

Falco onderscheidde zich op een bijzondere manier in de markt ten opzichte van andere aanbieders. De Falco producten werden hoofdzakelijk via direct mail onder de aandacht gebracht. Al vele jaren is deze manier van werken succesvol en worden de Falco brochures door vele klanten gewaardeerd. Naast deze Industrial Postordering ontstond er een grote behoefte bij onze klanten om ook projectmatig met Falco zaken te kunnen doen. Onze klanten kunnen nu ook terecht voor een volledige inrichting van het centrum, dorp, wijk of plein. Nieuwe en frisse ideeën tezamen met jarenlange ervaring vormen hier de basis voor succes.

De 100 medewerkers van de Falco groep zorgen voor het juiste advies, goede producten, constante kwaliteit en transport en montage met eigen medewerkers. Voor u betekent dat één aanspreekpartner en grotendeels alle producten rechtstreeks van de producent.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!