Back to top
Tawk.to
Overtuigd circulair

Overtuigd circulair

Home Circulair Overtuigd circulair

Overtuigd circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Dat betekent dat Nederland al in 2030 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) moet gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Niet meer aanschaffen, gebruiken en tenslotte weggooien. Maar bij einde gebruik, demonteren, herstellen en waar mogelijk opnieuw inzetten. Uiteindelijk moet dit denken en doen leiden tot een wereld zonder afval en tot waardebehoud van materialen (grondstoffen) en arbeid (energie). Falco heeft circulariteit en alles wat daarbij hoort al jaren geleden omarmd. Toen Falco ruim 72 jaar geleden werd opgericht zat het al in ons DNA om modulair te denken, te doen en te produceren. Dit is ons solide fundament om invulling te geven aan de circulaire economie. Met volle overtuiging werken we er dagelijks aan.

Duurzame en circulaire producten

Van oudsher biedt Falco een volledig modulair assortiment bestaande uit sterke en robuuste producten. Producten die lang meegaan en - met goed onderhoud - zelfs nog langer. Eigenlijk was Falco al circulair voordat het woord in gebruik raakte. We gebruiken bijvoorbeeld veel staal. Staal dat door thermisch verzinken verder aan levensduur wint. En daarna? Daarna is datzelfde staal geschikt om te hergebruiken, maar ook om te recyclen. Op die manier is er zo weinig mogelijk nieuw materiaal nodig. Verder wordt al het staal dat ‘overblijft’ tijdens de productie netjes gescheiden en door een metaalrecyclingbedrijf opgehaald en uiteindelijk door staalleveranciers verwerkt tot… nieuw staal! Door deze cirkel steeds intensiever te sluiten, stijgt het schrootaandeel in nieuw staal aanzienlijk.


Herstel en refurbishing

Herstel en refurbishing van Falco-producten is vaak heel eenvoudig, goedkoper en zeker duurzamer. Er is immers in een vroeg stadium nagedacht over de modulaire aspecten van ons assortiment. Hierover gaan wij ook graag met u in gesprek. Samen met u maken we bijvoorbeeld een beheerplan, waarbij de inrichting van uw (openbare) buitenruimte mee kan wijzigen met de smaak en de eisen van de tijd. Verandering van kleuren of andere materiaalkeuzes (denk aan ander hout bijvoorbeeld) zijn voor ons geen probleem. Dankzij ons “alles in eigen huis”-beleid is veel mogelijk en bent u niet afhankelijk van meerdere of andere partijen!

Andere accenten in productontwikkeling

De accenten bij Falco’s productontwikkeling liggen meer nog dan eerder op een langere levensduur. Ook wordt meer gericht ontwikkeld op meerdere levensfases van een product. En op mogelijkheden om waarde te behouden door (de-)assemblage, refurbishing en remanufacturing. Ook letten we extra op makkelijkere reparatie, eenvoudiger onderhoud en op schone en hoogwaardige recycling.

Gebruikte Falco-producten over?

Op dit moment bieden we ook gebruikte producten aan op onze website. Deze producten zijn geheel voorbereid en volledig gecontroleerd om een tweede levensfase in te gaan. Heeft u Falco-producten over? We nemen wij deze producten graag terug! 

Meer weten?

Neem contact op met John Wermink: (0546) 55 44 44

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!