Back to top
Tawk.to
Falco en duurzaamheid

Falco en duurzaamheid

Home Circulair Falco en duurzaamheid

Falco en duurzaamheid

Duurzame energiebronnen als zon en wind veroorzaken geen luchtvervuiling of CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat deze energie onuitputtelijk is. Dit in tegenstelling tot kolen, olie en gas. Daarom heeft Falco de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in maar liefst 1.787 zonnepanelen op de daken van de productiehallen. Daarmee is Falco elektrisch bijna zelfvoorzienend. Trouwens, ook bijna alle lampen bij Falco zijn inmiddels vervangen door duurzame LED-verlichting.


Duurzame materiaalkeuzes

Waar nu al mogelijk gebruiken we voor de productie van onze producten duurzame materialen. Zo zijn we, als één van de eerste bedrijven in Nederland, FSC-gecertificeerd. Dat betekent dat al ons hout het FSC-keurmerk van de Forest Stewardship Council® bezit. Falco is gecertificeerd onder nummer CU-COC-008530. Maar ook onze zusterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Denemarken mogen zich FSC-gecertificeerd noemen. Ons FSC®-licentienummer is FSC-C016221. Naast hout past Falco vooral ook veel staal toe. Een zeer goed recyclebaar materiaal, ook wanneer het verzinkt en gepoedercoat is. Vrijwel wereldwijd wordt schroot (gebruikt staal) nu ingezameld en omgesmolten tot vloeibaar staal om er uiteindelijk “nieuw” staal van te maken. Bij Falco zijn soms ook producten uitgevoerd in het duurzame Cortenstaal. Ook dat materiaal is goed recyclebaar en heeft bovendien een lage CO2-uitstoot.


Een goede en duurzame werkgever

Alle producten in eigen fabriek produceren en daarbij goed zorgen voor onze medewerkers. Dat is alle jarenlang Falco’s motto als het om het bedrijf en om onze mensen gaat. Hoe we dat doen? We proberen bijvoorbeeld het aantal transportbewegingen op ons fabriekscomplex, maar ook op de weg te beperken. In die filosofie past bijvoorbeeld onze eigen poedercoatinstallatie die we in 2018 openden. Ook lassen onze medewerkers onder de meest moderne lasrookafzuiging en met gescheiden waterafvoer. Lucht en waterwaardes worden ook continu gemonitord. In de productiehallen werken onze medewerkers met de meest geavanceerde en efficiënte machines. Onze eigen vrachtwagens voldoen aan Euro 6 of zijn volledig elektrisch en rijden niet meer dan de noodzakelijke kilometers. Ook afvalscheiding is een dagelijks aandachtspunt. Regenwater voeren we bijvoorbeeld af naar oppervlaktewater en gaat niet het riool in. Ook voelt Falco een grote verantwoordelijkheid als belangrijke werkgever in de regio. We zorgen daarom - naast toepassing van de Metaalindustrie CAO - voor goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zijn een populair BBL-bedrijf (Beroeps Begeleidende Leerweg) en verwelkomen jaarlijks vele stagiaires uit verschillende disciplines en op verschillende niveaus binnen het bedrijf.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!