Back to top
Tawk.to
Straatpraat

Straatpraat

Home Straatpraat

Nieuws 17 mei 2024 Falco's Mark Pruijssen aangesteld als bestuurslid van de Dutch Cycling Embassy Falco is trots om aan te kondigen dat onze eigen Mark Pruijssen is aangesteld als bestuurslid van de Dutch Cycling Embassy (DCE). Met zijn uitgebreide ervaring en expertise in fietsparkeren zal Mark een waardevolle bijdrage leveren aan de missie van de DCE om fietsvriendelijkheid wereldwijd te bevorderen.
Nieuws 6 mei 2024 Falco vernieuwt wagenpark: op weg naar zero-emissie Bij Falco zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen en onze bedrijfsvoering duurzamer te maken. Dit streven naar duurzaamheid is niet beperkt tot de producten die we ontwerpen en produceren; het strekt zich ook uit tot hoe we deze producten leveren. Onlangs hebben we een belangrijke stap gezet in het verduurzamen van ons wagenpark met de aanschaf van een nieuwe vrachtwagen die voldoet aan de Euro 6-emissienormen, een upgrade die een significante vermindering van onze ecologische voetafdruk belooft. Deze inspanning is slechts een deel van onze brede toewijding aan milieuverantwoordelijkheid, die we binnenkort verder zullen uitbreiden met de introductie van een volledig elektrische vrachtwagen. Hiermee zijn we niet alleen voorbereid op de toekomstige milieureguleringen maar dragen we ook actief bij aan een schoner, groener morgen.
Nieuws 30 apr 2024 Falco verwelkomt vierde generatie Friesacher Bij Falco zijn we trots op de familiegeschiedenis die diep geworteld is in ons bedrijf. Met groot genoegen kondigen wij aan dat Jirayr Friesacher, van de vierde generatie Friesachers, zich bij het Falco team heeft gevoegd. Na het afronden van zijn opleiding afgelopen februari, is Jirayr voorlopig werkzaam op de afdelingen Verkoop en Bedrijfsbureau. Hij overweegt een vervolgopleiding in september, maar zal zeker tot de zomer een onderdeel van het Falco team zijn.
Blog 18 apr 2024 Straatpraat #11 Wat kan de Milieukostenindicator voor u betekenen? Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco.
Nieuws 15 apr 2024 Een groene toekomst: Hoe Falco's keuze voor FSC hout bijdraagt aan duurzaamheid In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zet Falco zich in om bij te dragen aan een groenere toekomst door middel van onze hoogwaardige, duurzame buitenruimte oplossingen. Met trots gebruiken wij uitsluitend FSC®-gecertificeerd hout in onze producten, van fietsenrekken tot straatmeubilair, om niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid te garanderen, maar ook onze verantwoordelijkheid jegens het milieu te benadrukken. Dit artikel werpt licht op recent onderzoek dat de voordelen van FSC®-gecertificeerde bossen voor de biodiversiteit aantoont en illustreert hoe Falco's keuze voor FSC®-hout bijdraagt aan een positieve impact op onze planeet.
Nieuws 22 mrt 2024 Duurzame ontwikkeling bij Falco: uitbreiding van ons elektrische heftruckvloot In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zet Falco een significante stap vooruit door onze vloot uit te breiden met twee nieuwe elektrische heftrucks. Deze toevoeging markeert niet alleen onze toewijding aan milieubewustzijn, maar ook onze inzet voor het verminderen van de CO2-uitstoot die voortkomt uit onze logistieke operaties.
Nieuws 21 mrt 2024 Falco verwelkomt u op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Brussel! Falco nodigt u uit op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Brussel, 27-28 maart. Bezoek ons op stand 4.37 voor de nieuwste fietsparkeeroplossingen en straatmeubilair. Gratis toegang. Ontdek hoe we openbare ruimtes verrijken!
Nieuws 20 feb 2024 Vraag onze nieuwsbrief aan en ontvang een reep Falco Tony's Chocolonely! Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! We verloten onder iedere 5 aanmeldingen een Falco Tony's Chocolonely reep. Heeft u foto's van uw Falco product? Deel ze met ons via onze social media kanalen of via marcom@falco.nl en u krijgt een reep opgestuurd.
Blog 15 jan 2024 Straatpraat #10 Fietsparkeren altijd met een tweede slot: een goed idee? De gemeente Bodegraven-Reeuwijk adviseerde recent mensen die hun fiets parkeren in deze gemeente om altijd een tweede slot te gebruiken. Rondom station Bodegraven werden zelfs flyers uitgedeeld met deze oproep om fietseigenaren bewust te maken van fietsendieven in de omgeving. Ook hield de politie in samenwerking met het team Handhaving een preventieactie tegen fietsendiefstal.
Nieuws 4 dec 2023 Prototype nieuwe fietsoverkapping FalcoAndo Van een van onze nieuwste fietsoverkappingen, de FalcoAndo, is een prototype gemaakt en opgezet voor ons pand in Vriezenveen.
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!