Back to top
Tawk.to
Blog

Blog

18 apr 2024 Straatpraat #11 Wat kan de Milieukostenindicator voor u betekenen? Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco.
15 jan 2024 Straatpraat #10 Fietsparkeren altijd met een tweede slot: een goed idee? De gemeente Bodegraven-Reeuwijk adviseerde recent mensen die hun fiets parkeren in deze gemeente om altijd een tweede slot te gebruiken. Rondom station Bodegraven werden zelfs flyers uitgedeeld met deze oproep om fietseigenaren bewust te maken van fietsendieven in de omgeving. Ook hield de politie in samenwerking met het team Handhaving een preventieactie tegen fietsendiefstal.
16 nov 2023 Straatpraat #9 Projectadviseur op bezoek? Zo geregeld! Hoewel Falco bijna alle (aan)vragen digitaal of telefonisch kan beantwoorden, is het soms toch prettiger om een Falco-projectadviseur face-to-face te spreken. Bijvoorbeeld wanneer het om een ingewikkelder project gaat of wanneer er veel maat- en meetwerk nodig is. Maar misschien wilt u ook de markt verkennen en gewoon meer weten over de nieuwste oplossingen voor fietsparkeren en overkappen of de nieuwste producten in straatmeubilair zien. Het meeste vindt u uiteraard ook op www.falco.nl Maar soms werkt persoonlijk sparren toch net wat beter en prettiger.
20 jan 2022 Straatpraat #8 Fietsen is populair. Maar waar laten we al die tweewielers? In heel Europa is er een ontegenzeggelijke trend: fietsen is, met name in de grotere steden, steeds populairder, zeker met de niet te stuiten opkomst van de elektrische fiets. Maar dat groeiende fietsenthousiasme heeft ook een keerzijde. Waar parkeer je al die tweewielers? Veel appartements-gebouwen hebben daar helemaal geen voorzieningen voor. De bekende kelderberging bij een gemiddeld Nederlandse flat is in het buitenland lang niet zo gebruikelijk. En parkeren ‘op straat’ is al helemaal geen optie gelet op de waarde van een elektrische fiets en gelet op de overlast die her en der geparkeerde fietsen veroorzaken. Een willekeurige rondgang door Europa leert dat elk land of elke stad eigen oplossingen kiest.
29 apr 2021 Straatpraat #7 Laten wij Nederlanders het stallen van ons stalen ros wel sturen? Een verroeste fiets zonder zadel en voorwiel, die met een kettingslot is vastgemaakt. Nederlandser kan bijna niet. Gemeenten betalen handenvol geld om al deze zogenaamde 'weesfietsen' op te ruimen. Falco heeft een oplossing voor de fietsen. Een succesvol concept, de FalcoPods, een afsluitbare fietsoverkappingen met vijf afzonderlijke plaatsen. De huurder betaalt een eenmalig sleutelgeld plus een jaarlijks bedrag.
22 feb 2021 Straatpraat #6: Steeds meer ruimte voor kleur Trends in de buitenruimte? Meer aandacht voor natuurlijke materialen zoals FSC-gecertificeerd hardhout. Groendaken op fietsenoverkappingen. Oog voor mooie en functionele vormgeving. Kritische eisen als het gaat om de circulariteit van producten (denk bijvoorbeeld aan her te gebruiken staal). En… het toenemende gebruik van kleur in het publieke domein.
8 feb 2021 Straatpraat #5 Het belang van NEN-EN 1090 certificering Om als fabrikant, zoals Falco, de CE-markering te mogen aanbrengen, voldoen we aan alle voorwaarden die in NEN-EN 1090-1 zijn vermeld (ITT, Factory Production Control (FPC), lascertificaat, enz.). Om het ingewikkeld te maken: vele van die voorwaarden worden in detail verduidelijkt en voorgeschreven in EN 1090-2.
24 nov 2020 Straatpraat #4 Straatmeubilair en Corona; om over na te denken… Wachten op trein of bus, even lekker in het park op een bankje zitten, uitrusten bij het winkel-centrum. Allemaal de normaalste zaak van de wereld. Totdat Corona ons verplichtte om op gepaste afstand - 1.50 meter - van elkaar te blijven. Zo’n mooie bank om een boom bijvoorbeeld, levert nu plotseling allerlei ongemak op.
21 jul 2020 Straatpraat #3 Circulair. Grote uitdaging, mooie beloning. 2050. Dat is het jaar waarin Nederland circulair moet zijn, zo is het streven van de overheid. Maar eerst even heel kort naar school, want lang niet iedereen is bekend met de term circulair. Dus wat wordt nou bedoeld met de circulaire economie? Daar gaan we: omdat er steeds meer consumenten bijkomen worden grondstoffen om producten mee te maken steeds schaarser en duurder. Om aan die toenemende vraag te voldoen moeten we daarom slimmer met grondstoffen omgaan. Een circulaire economie is daarom gericht op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen in de verschillende schakels van de productieketen.
20 mrt 2020 Straatpraat #2 Stichting Steenbreek: omdat groen mensen verbindt Deze blog gaat over Operatie Steenbreek; deze Stichting werkt aan een brede doelstelling: de ruimte om ons heen klimaatadaptief maken en de biodiversiteit in de hele buitenruimte verbeteren. Bij vergroeningsprojecten blijkt er heel veel behoefte aan modulaire oplossingen, die maximale flexibiliteit bieden en de creativiteit stimuleren. FalcoFlora is zo’n oplossing. Stalen gazonranden bieden de mogelijkheid om verhoogde perken met gras of beplanting te maken, maar er kunnen ook zittingen, zithoeken en tafels aan bevestigd worden. Er valt eindeloos met de vormen en zitmogelijkheden “te spelen”, zodat u precies de vergroening kunt creëren die wilt. Binnen het programma zijn ook boombanken en bijpassende afvalbakken beschikbaar. Het gebruikte hout is uiteraard FSC® gecertifieerd en alle stalen delen kunnen in een RAL-kleur naar wens gepoedercoat worden. Cortenstaal is ook mogelijk.
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!