Back to top
Tawk.to

Fiets innovatie: ScotRail's nieuwe parkeerfaciliteiten

Home Projecten Fiets innovatie: ScotRail's nieuwe parkeerfaciliteiten

Falco zet de uitrol voort van de volgende reeks fietsparkeerfaciliteiten in het door ScotRail beheerde netwerk van meer dan 300 stations in heel Schotland. In de afbeeldingen hierboven zijn vier van de nieuwste overkappingen te zien bij de stations van Huntly, Nairn, Larkhall, Lenzie en Gourock.

Dit jaar markeerde de start van ScotRail's upgrade-werkzaamheden voor fietsparkeren met de uitrol van de eerste reeks fietsparkeerfaciliteiten in het netwerk van ScotRail, dat meer dan 300 stations telt.

Het schema, dat afgelopen winter van start ging, omvat het inspecteren van stations, het voorstellen van oplossingen en het ontwerpen, leveren en plaatsen van fietsparkeersystemen om de fietsstrategie van ScotRail te ondersteunen.Onze dochteronderneming Falco U.K, werkt nauw samen met ScotRail terwijl onze fabriek in Vriezenveen, Nederland, zorgt voor de productie van deze innovatieve producten.

Om meer mensen aan te moedigen om met de fiets naar stations te komen, is het de strategie van ScotRail om standaardfaciliteiten door het hele netwerk te plaatsen, zodat fietsers precies weten wat ze kunnen verwachten, ongeacht welk station ze gebruiken.

Twee sleutelproducten van het programma zijn de innovatieve FalcoLevel-Premium+, (een etage fietsenrek) en de ruime FalcoRail fietsoverkapping. Het tweelaagse rek biedt superieure praktische bruikbaarheid in vergelijking met andere goedkopere modellen en is uitzonderlijk gebruiksvriendelijk, stiller in gebruik en biedt verbeterde beveiliging. De FalcoRail fietsenoverkapping is speciaal ontworpen om het dubbellaagse systeem aan te vullen en biedt maximale dekking, terwijl het een open, ruimtelijk en licht ontwerp promoot, met extra sneeuwbelasting om de harde Schotse winters te weerstaan!

Falco heeft al het ontwerp, de productie, levering en het plaatsen van veilige fietsparkeerfaciliteiten voor de stations van Conon Bridge, Muir of Ord, Keith en Insch, Huntly, Nairn, Larkhall, Lenzie en Gourock uitgevoerd. In de loop van het jaar zal er op meer dan twintig andere Schotse stations veilige fietsparkeergelegenheid worden verzorgd. Aankomende stations zijn onder andere Inverness, Perth, Rosyth, Cupar en Fort William.

Patrick Harvie MSP, Minister van Actieve Mobiliteit, kondigde een fietslegaatsfonds van £2 miljoen aan om fietsinfrastructuur en -diensten door het Schotse spoorwegnet te promoten en te verbeteren. Als onderdeel van het legaatsfonds wordt op zowel de stations van Inverness als Fort William een op maat gemaakte, beveiligde fietshub geplaatst.

Benieuwd hoe wij uw locatie kunnen voorzien van veilige en droge fietsparkeeroplossingen? Bezoek onze website of neem contact op met een van onze projectadviseurs via info@falco.nl of bel ons op 0546 55 44 44.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!