Back to top
Tawk.to

Combi overkapping met groendak

Home Projecten Combi overkapping met groendak

Voor het buitenterrein van de Driessen Groep heeft Falco in opdracht van BurgtBouw een combi overkapping en fietsparkeersystemen geproduceerd en geplaatst bij het hoofdkantoor in Helmond. Daarnaast zijn er ook afscheidingswanden geplaatst rondom afvalcontainers.

Combi overkapping FalcoLok-2000

De combi overkapping FalcoLok is 2000 cm breed en bijna 400 cm diep. De hoogte bedraagt 225 cm. De fietsoverkapping is opgebouwd uit  een beginvak FalcoLok-500 en drie aanbouwvakken. Het dak van de overkapping bestaat uit aluzinc profielplaten. De bekleding voor de fietsenstalling bestaat uit FSC® gecertificeerd hardhout. De gehele overkapping is voorzien van 4 enkele deuren.

Extra voorzieningen

Falco heeft ook zorg gedragen voor de verlichting en bewegingsmelders in de stalling. Het dak  is geschikt gemaakt voor de aanleg van dakvegetatie ( sedum). Hier kunt u meer lezen over de voordelen van een groendak.

Afscheidingswanden

Om afvalcontainers uit het zicht te houden, zijn er rondom deze containers afscheidingswanden geplaatst. Ook een trafo station is omringd met afscheidingswanden.  De wanden zijn bekleed met hardhouten open latwerk, bevestigd op stalen frames. De kolommen zijn voorzien van stelvoeten.

Fietsparkeersystemen

In de fietsenstalling zijn een aantal verschillende uitvoeringen fietsenrekken van de serie A-11 neergezet.  De A-11 is al vele jaren het meest toegepaste fietsenrek. Bij Driessen staan een 4 enkelzijdige fietsenrekken A-11 en 6 dubbelzijdige rekken. De fietsenrekken zijn voorzien van extra aanbindpalen om de fietsen vast te zetten met een extra slot.

Advies

Wilt u een fietsenstalling, scooterstalling of overkapping voor opslag op uw terrein? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkapping worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

 

NEN-EN 1090

“Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”, dat is de missie van Falco. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees fietsenstalling) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!