Back to top
Tawk.to

Combi overkapping met groendak

Home Projecten Combi overkapping met groendak

Voor het buitenterrein van de Driessen Groep heeft Falco in opdracht van BurgtBouw een combi overkapping en fietsparkeersystemen geproduceerd en geplaatst bij het hoofdkantoor in Helmond. Daarnaast zijn er ook afscheidingswanden geplaatst rondom afvalcontainers.

Combi overkapping FalcoLok-2000

De combi overkapping FalcoLok is 2000 cm breed en bijna 400 cm diep. De hoogte bedraagt 225 cm. De fietsoverkapping is opgebouwd uit  een beginvak FalcoLok-500 en drie aanbouwvakken. Het dak van de overkapping bestaat uit aluzinc profielplaten. De bekleding voor de fietsenstalling bestaat uit FSC® gecertificeerd hardhout. De gehele overkapping is voorzien van 4 enkele deuren.

Extra voorzieningen

Falco heeft ook zorg gedragen voor de verlichting en bewegingsmelders in de stalling. Het dak  is geschikt gemaakt voor de aanleg van dakvegetatie ( sedum). Hier kunt u meer lezen over de voordelen van een groendak.

Afscheidingswanden

Om afvalcontainers uit het zicht te houden, zijn er rondom deze containers afscheidingswanden geplaatst. Ook een trafo station is omringd met afscheidingswanden.  De wanden zijn bekleed met hardhouten open latwerk, bevestigd op stalen frames. De kolommen zijn voorzien van stelvoeten.

Fietsparkeersystemen

In de fietsenstalling zijn een aantal verschillende uitvoeringen fietsenrekken van de serie A-11 neergezet.  De A-11 is al vele jaren het meest toegepaste fietsenrek. Bij Driessen staan een 4 enkelzijdige fietsenrekken A-11 en 6 dubbelzijdige rekken. De fietsenrekken zijn voorzien van extra aanbindpalen om de fietsen vast te zetten met een extra slot.

Advies

Wilt u een fietsenstalling, scooterstalling of overkapping voor opslag op uw terrein? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkapping worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

 

NEN-EN 1090

“Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”, dat is de missie van Falco. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees fietsenstalling) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!