Back to top
Tawk.to

Nieuwe fietsoverkapping in Sibculo: veilig en duurzaam fietsparkeren

Home Projecten Nieuwe fietsoverkapping in Sibculo: veilig en duurzaam fietsparkeren

In opdracht van de gemeente Hardenberg is er recent een moderne en transparante fietsoverkapping FalcoLite geplaatst in het dorp Sibculo. Deze overkapping, strategisch gelegen bij een druk kruispunt, biedt een veilige en duurzame oplossing voor fietsparkeren. De FalcoLite is voorzien van hoogwaardige materialen en praktische fietsaanleunbeugels, wat het gebruiksgemak en de bescherming van fietsen aanzienlijk verbetert.

Over de FalcoLite Fietsoverkapping

De FalcoLite fietsoverkapping is een veelzijdige en duurzame keuze voor openbare ruimtes. De constructie bestaat uit een beginvak en een aanbouwvak, wat flexibiliteit biedt in de opstelling. Drie zijdes van de overkapping zijn bekleed met helder polycarbonaat, een materiaal dat niet alleen weerbestendig maar ook zeer transparant is, waardoor een open en uitnodigende uitstraling ontstaat.

Kenmerken:

 • Materiaal: Helder polycarbonaat voor maximale transparantie en duurzaamheid.
 • Modulair ontwerp: Bestaat uit een beginvak en een aanbouwvak, wat uitbreiding eenvoudig maakt.
 • Weerbestendig: Bestand tegen diverse weersomstandigheden, wat zorgt voor een lange levensduur.

Fietsaanleunbeugels FalcoLean

Binnen de overkapping zijn vier fietsaanleunbeugels van het type FalcoLean geplaatst. Deze beugels, gemaakt van buizen met een diameter van Ø42x2 mm en een breedte van 90 cm, bieden stevige en veilige parkeermogelijkheden voor fietsen. De robuuste constructie van de FalcoLean fietsnietjes garandeert stabiliteit en gemak voor gebruikers.

Kenmerken:

 • Materiaal: Stalen buizen met een diameter van Ø42x2 mm.
 • Afmetingen: Breedte van 90 cm, geschikt voor diverse fietsformaten.
 • Veiligheid: Biedt een stabiele aanleunmogelijkheid, wat diefstal en beschadiging van fietsen vermindert.

Projectlocatie

De nieuwe fietsoverkapping bevindt zich bij een kruispunt in Sibculo, een strategische locatie gekozen door de gemeente Hardenberg om het fietsgebruik te stimuleren en te faciliteren. Falco heeft de oude fietsoverkapping gedemonteerd en meegenomen, waardoor de plaatsing van de nieuwe overkapping efficiënt en milieuvriendelijk is verlopen.

Voordelen voor de Gemeente:

 • Verhoogd fietsgebruik: Door het aanbieden van veilige en toegankelijke parkeermogelijkheden.
 • Esthetische verbetering: De transparante overkapping voegt een modern element toe aan het straatbeeld.
 • Duurzaamheid: Gebruik van weerbestendige materialen die lang meegaan zonder veel onderhoud.

Meer Informatie

Voor meer details over de producten die in dit project zijn gebruikt, kunt u de volgende links bezoeken:

De plaatsing van de FalcoLite fietsoverkapping en FalcoLean fietsaanleunbeugels in Sibculo toont de toewijding van de gemeente Hardenberg aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur en het stimuleren van duurzaam vervoer. Gemeenten die geïnteresseerd zijn in wat Falco kan betekenen op het gebied van fietsparkeren kunnen vrijblijvend een bezoek van een projectadviseur aanvragen. Dit kan telefonisch ( (0546) 55 44 44), via de chat of door het contactformulier op de website in te vullen (Afspraak maken? | Falco). Falco staat klaar om maatwerkoplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften en uitdagingen van uw gemeente.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

 • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
 • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
 • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
 • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
 • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!