Back to top
Tawk.to

Berging FalcoLok met groene wandbekleding en groendak

Home Projecten Berging FalcoLok met groene wandbekleding en groendak

Voor de Rabobank-vestiging in Hardenberg maakte Falco deze berging uit de serie FalcoLok, met een groen tintje. De wandbekleding bestaat uit traliehekpanelen waartegen de klimplanten kunnen opgroeien en de overkapping een mooie groene uitstraling krijgt. Daarnaast is de overkapping voorzien van dakvegetatie (sedum).

Duurzaam

 De groene uitstraling was voor de Rabobank erg belangrijk, het nieuwe regiokantoor dat begin 2013 is opgeleverd voldoet met de opbouw van de gevel, zonnepanelen op het dak en warmte-koudeopslag aan energielabel GreenCalc+ klasse A.

Het groendak van de overkapping is een duurzame oplossing, sedum heeft o.a. de volgende eigenschappen:

  • Isolerende werking (warmte en geluid)
  • Regenwateropvang dat via waterverdamping wordt afgegeven
  • Compensatie van CO2-uitstoot

Het dak van de FalcoLok overkapping wordt hiervoor speciaal aangepast zodat het groendak zonder problemen geplaatst kon worden.

Opbouw en constructie

De fietsenstalling bestaat uit drie separate compartimenten met in totaal 4 enkele draaideuren. De deuren zijn voorzien van elektronische ontgrendelaars waar op een paslezer aangesloten kan worden.  De wandframes en daken worden bevestigd en ondersteund door stalen kolommen. De dakconstructie is opgebouwd uit stalen dakframes voorzien van een rondom lopende goot. Via een dubbele hemelwaterafvoer wordt het regenwater afgevoerd.

Fietsenrekken

Voor het stallen van de fietsen van de Rabobank medewerkers  in de FalcoLok overkapping heeft Falco vier rijwielrekken Ideaal 2.0 met 6 plaatsen geplaatst.

Populair

De FalcoLok is Falco’s meest populaire overkapping en niet zonder reden;

  • De overkapping is flexibel – in diverse afmetingen verkrijgbaar
  • Uit te breiden in de lengte en breedte
  • Allerlei mogelijkheden qua wandbekleding
  • Groendak mogelijk door bijvoorbeeld sedum te plaatsen

Ook interesse in een overkapping voor een nieuwbouw project of voor een bestaand pand? Onze projectadviseurs kunnen u van alle gewenste informatie voorzien. Neem contact op via bel 0546 55 44 44 of e-mail naar info@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!