Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 14: Dubbellaags fietsparkeren bij metro station in Espoo, Finland

Week 14: Dubbellaags fietsparkeren bij metro station in Espoo, Finland
Dubbellaags fietsparkeren metro station Espoo Finland
Werk in uitvoering 4 apr 2024

In de moderne park-and-ride garage bij het metrostation Tapiola in Espoo, Finland, heeft Falco een innovatieve oplossing geïmplementeerd voor fietsers die gebruikmaken van het openbaar vervoer: de FalcoLevel Premium etagerekken.

Voor degenen die per fiets naar het metrostation reizen, bieden deze etagerekken een gratis parkeermogelijkheid, waardoor het gebruik van zowel fiets als metro als duurzaam vervoersmiddel wordt gestimuleerd. De FalcoLevel Premium etagerekken onderscheiden zich door hun capaciteit om het aantal parkeerplaatsen voor fietsen te verdubbelen binnen dezelfde ruimte. Dit etage fietsparkeren is niet alleen een ruimtebesparende oplossing maar maakt het parkeren van fietsen ook geordender en toegankelijker.

Naast de verhoogde capaciteit bieden de FalcoLevel Premium etagerekken nog andere voordelen. Ze zijn ontworpen met oog voor gebruiksgemak en veiligheid. Het gebruiksvriendelijke hefmechanisme zorgt ervoor dat fietsen gemakkelijk op het bovenste niveau kunnen worden geplaatst, zonder dat er veel kracht voor nodig is. Dit maakt de etagerekken toegankelijk voor een breed publiek, inclusief kinderen en ouderen. 

Falco, als internationaal erkend bedrijf en specialist op het gebied van fietsparkeren, levert haar producten in heel Europa. De FalcoLevel Premium etagerekken in de park-and-ride garage bij metrostation Tapiola zijn in samenwerking met onze Finse vertegenwoordiger, Elpac Oy, tot stand gekomen. Naast een vertegenwoordiging in Finland, beschikt Falco over drie eigen filialen: één in Groot-Brittannië, één in Denemarken en één in Duitsland. Daarnaast worden de producten van Falco exclusief vertegenwoordigd in twaalf andere Europese landen.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!