Back to top
Tawk.to

Falco U.K. plaatst 150 nieuwe slimme fietskluizen in Brighton & Hove

Home Projecten Falco U.K. plaatst 150 nieuwe slimme fietskluizen in Brighton & Hove

Falco heeft met succes de implementatie afgerond van wat de allereerste serie slimme fietsenstallingen in het Verenigd Koninkrijk is geworden, in opdracht van de gemeenteraad van Brighton & Hove. Dit project, gestart eind 2022, heeft geleid tot een significante verbetering van de fietsinfrastructuur in deze levendige kustplaats.

Innovatie op het gebied van fietsparkeren

De kern van dit project zijn de FalcoPods: slimme fietsenstallingen met toegang via een mobiele app. Deze technologische innovatie biedt een antwoord op de groeiende vraag naar veilige en toegankelijke fietsparkeeroplossingen in stedelijke omgevingen. De implementatie van 150 van deze fietskluizen vertaalt zich naar 900 beveiligde fietsparkeerplekken langs de straat, een ongekende uitbreiding van de fietsinfrastructuur in Brighton & Hove.

FalcoPods: slim, veilig, toegankelijk

De FalcoPods onderscheiden zich niet alleen door hun geavanceerde toegangssysteem maar ook door hun duurzame constructie en esthetisch ontwerp, waarmee ze naadloos integreren in het stedelijk landschap. De gebruiksvriendelijke mobiele app zorgt ervoor dat toegang tot de stallingen moeiteloos verloopt, waarmee een positieve bijdrage wordt geleverd aan de fietservaring in de stad.

Een grensoverschrijdende samenwerking

Het succes van dit project is mede mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen Falco U.K., ons zusterbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, en onze productiefaciliteit in Vriezenveen. Falco U.K. heeft de opdracht ter plaatse uitgevoerd, terwijl de producten met zorg en precisie in Nederland werden geproduceerd. Deze grensoverschrijdende synergie onderstreept onze capaciteit om op internationaal niveau te opereren en te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende gemeenschappen, waarbij kwaliteit en duurzaamheid altijd voorop staan.

Een blik op de toekomst

Dit project markeert een belangrijke stap vooruit in de ondersteuning van duurzame mobiliteit en stedelijke leefbaarheid. Door de succesvolle uitrol van de FalcoPods bevestigt Falco wederom zijn rol als koploper in het bieden van innovatieve oplossingen voor fietsparkeren.

Voor meer informatie over de FalcoPod fietskluis en de mogelijkheden die deze biedt voor uw gemeente of stad, bezoek onze website: FalcoPods Fietskluis. Ontdek hoe Falco bijdraagt aan het realiseren van duurzaamheidsdoelen en het verbeteren van het stedelijke milieu met hoogwaardige, slimme fietsenstallingoplossingen. 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!