Back to top
Tawk.to

Buitenberging met originele vorm geplaatst bij IKC

Home Projecten Buitenberging met originele vorm geplaatst bij IKC

In opdracht van de Gemeente Nieuwkoop heeft Falco een ronde overkapping geproduceerd en geplaatst op het buitenterrein van het IKC in Ter Aar. Rondom de overkapping is een buitenbank geplaatst. Zowel de berging en de bank zijn op maat gemaakt voor de klant.

Ronde overkapping

Het ontwerp van de overkapping is afkomstig van Felixx, landschapsontwerpers. Doordat Falco de beschikking heeft over een eigen ontwerp afdeling en moderne productie faciliteiten is het relatief eenvoudig om producten op maat te maken. Op basis van het ontwerp van Felixx is de constructie van de ronde overkapping met een diameter van 600 cm opgesteld door onze ontwerp afdeling, de FalcoLok is als uitgangspunt genomen. De overkapping is voorzien van een dubbele draaideur en het aluzinc dak is versterkt zodat het bedekt kan worden met sedum. Een groendak heeft veel voordelen, zoals hier te lezen is. De wandframes zijn bekleed met open latwerk van FSC®-gecertificeerd hardhout.

De overkapping past erg goed bij het gebouw van de IKC, het IKC is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond

Ronde buitenbank op maat

Rondom de berging wordt een bank geplaatst, waarvan de ronde vorm van de overkapping gevormd wordt. De zitdelen van de FalcoSinus bestaan ook uit FSC®-gecertificeerd hardhout. Met de FalcoSinus bankelementen kunnen er unieke opstellingen gemaakt worden. De bank is verkrijgbaar in verschillende radii en hoeken waardoor diverse opstellingen mogelijk zijn. Zo kan de FalcoSinus ook een boom helemaal omsluiten, maar is het ook mogelijk om een halve boombank te plaatsen aan de voorkant van een boom.

N.V.T.L

Ontwerper van de buitenberging Felixx is lid van de N.V.T.L. ( Ned. Vereniging voor Tuin- & Landschapsarchitecten). Falco is sinds juli 2021 partner van de N.V.T.L omdat onze producten goed aansluiten bij de projecten waar N.V.T.L leden mee bezig zijn.

Ook tuin of landschapsarchitect en op zoek naar advies over overkappingen en/ of straatmeubilair? Onze projectadviseur komt graag bij u op bezoek voor advies op maat! Ook een afspraak via Teams is mogelijk. U kunt Falco bereiken via het contactformulier op de website, via de chat, telefonisch ( 0546 55 44 44),of via email (info@falco.nl).

 

 

 

 

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!