Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 5: Opknappen bushokjes St. Bartimeus

Week 5: Opknappen bushokjes St. Bartimeus
Week 5: Opknappen bushokjes St. Bartimeus
Werk in uitvoering 5 feb 2021

Ter afsluiting in de Week van de Circulaire Economie: Bij St. Bartimeus staan een aantal Falco bushokjes van hoge kwaliteit die hebben bewezen de tand des tijds te doorstaan. Een drietal bushokjes was echter wel aan een kleine opknapbeurt toe: een aantal panelen en een ruit was aan vervanging toe. Zonde om de bushokjes zo maar af te schrijven, zo vonden zowel de klant als onze projectadviseur! Omdat de overkappingen uit eigen fabriek komen, was het voor onze productie en VCA gecertificeerde monteurs geen enkel probleem om de bushokjes weer als nieuw te maken!

De monteurs gingen richting Doorn met 8 nieuwe panelen, nieuwe ramen, wat stelvoeten en betonvoeten. Twee bushokjes konden ter plekke worden gerepareerd. Een derde bushokje was een project op zich: het bushokje was door de klant zelf 'gedemonteerd' (de staanders waren afgezaagd) en in een hoekje van het terrein gezet. Dat betekende dat de monteurs van Falco het ontwerp moesten aanpassen en daarna werd het geheel verplaatst met de Scania P320 EEV vrachtwagen van Falco. Alles in eigen beheer!

Tot slot wilde men op de locatie in Zeist een nieuwe overkapping in dezelfde kleuren en huisstjl. Na goed overleg werd gekozen voor de FalcoZan overkapping.

Circulariteit gaat veel verder dan recycling. In een circulaire economie wordt al vanaf de tekentafel, en zelfs daarvoor al, nagedacht over circulariteit. Meestal volgens de 10 letters “R van circulariteit: Rethink, Redesign, Reduce, Reuse, Repair, Refurbish, Remanufacture, Repurpose, Recycle and Recover. Pas als er afdoende antwoorden zijn op al die aspecten ontstaat een optimaal circulair product. Een hele uitdaging. Een aantal Falco medewerkers volgden daarom onlangs een cursus van circo: zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn!

Wilt u weten welke "R" u kunt toepassen bij uw bestaande Falco product? Bel met 0546 554444 of mail naar verkoop@falco.nl.

 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!