Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco rijdt milieuvriendelijk met EEV

Falco rijdt milieuvriendelijk met EEV
Falco rijdt milieuvriendelijk met EEV
Bedrijfsnieuws 15 feb 2012

Falco heeft nieuwe vrachtwagens aangeschaft, die voldoen aan de strenge EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) milieunorm. Daarnaast hebben de Falco chauffeurs de training Het Nieuwe Rijden doorlopen waardoor zuiniger en milieuvriendelijk gereden wordt.

De voormalige vrachtwagens van Falco zijn hiermee vervangen door Scania P 320 EEV vrachtwagens. Deze hebben een laag brandstofverbruik, zijn stil en hebben een lage uitstoot. De vrachtwagens zijn uitgerust met een EEV motor en zijn dè energiezuinige motoren van dit moment.

Door te rijden met deze motoren wordt het milieu minder belast en dat is een duurzame winst gezien Falco haar producten door heel Nederland levert. De motoren zorgen verder voor lagere emissies en de verbranding verloopt zo schoon mogelijk.
Falco is met Scania om tafel gaan zitten om het wagenpark zo milieuvriendelijk mogelijk te vervangen. Samen met de chauffeurs is de inrichting van de cabine ontworpen en uitgevoerd.

Het Nieuwe Rijden

Het Nieuwe Rijden is niet alleen voor onze chauffeurs, maar ook voor Falco's monteurs en projectadviseurs die op locatie klanten bezoeken. Het Nieuwe Rijden zorgt o.a. voor andere veiliger rijden, flink besparen op de brandstofkosten én bijdragen aan een beter milieu. Door net een beetje anders te rijden dan u gewend bent, kunt u tot wel 20% op het brandstofverbruik besparen. De gemiddelde besparing is ongeveer 10%. Dat levert niet alleen financieel voordeel op, maar ook een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen. Daarnaast draagt Het Nieuwe Rijden bij aan grotere verkeersveiligheid en meer rijcomfort en vermindert het schade en onderhoud.

Het programma Het Nieuwe Rijden (HNR) stimuleert automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders over te gaan tot een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag. Dat via uiteenlopende projecten, maar ook via rijstijltips en trainingen. Doel van het programma is een reductie van minimaal één megaton CO2 in drie jaar. (bron: www.hetnieuwerijden.nl)

Want duurzaam zorgen voor later doe je samen.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!