Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco rijdt milieuvriendelijk met EEV

Falco rijdt milieuvriendelijk met EEV
Falco rijdt milieuvriendelijk met EEV
Bedrijfsnieuws 15 feb 2012

Falco heeft nieuwe vrachtwagens aangeschaft, die voldoen aan de strenge EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) milieunorm. Daarnaast hebben de Falco chauffeurs de training Het Nieuwe Rijden doorlopen waardoor zuiniger en milieuvriendelijk gereden wordt.

De voormalige vrachtwagens van Falco zijn hiermee vervangen door Scania P 320 EEV vrachtwagens. Deze hebben een laag brandstofverbruik, zijn stil en hebben een lage uitstoot. De vrachtwagens zijn uitgerust met een EEV motor en zijn dè energiezuinige motoren van dit moment.

Door te rijden met deze motoren wordt het milieu minder belast en dat is een duurzame winst gezien Falco haar producten door heel Nederland levert. De motoren zorgen verder voor lagere emissies en de verbranding verloopt zo schoon mogelijk.
Falco is met Scania om tafel gaan zitten om het wagenpark zo milieuvriendelijk mogelijk te vervangen. Samen met de chauffeurs is de inrichting van de cabine ontworpen en uitgevoerd.

Het Nieuwe Rijden

Het Nieuwe Rijden is niet alleen voor onze chauffeurs, maar ook voor Falco's monteurs en projectadviseurs die op locatie klanten bezoeken. Het Nieuwe Rijden zorgt o.a. voor andere veiliger rijden, flink besparen op de brandstofkosten én bijdragen aan een beter milieu. Door net een beetje anders te rijden dan u gewend bent, kunt u tot wel 20% op het brandstofverbruik besparen. De gemiddelde besparing is ongeveer 10%. Dat levert niet alleen financieel voordeel op, maar ook een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen. Daarnaast draagt Het Nieuwe Rijden bij aan grotere verkeersveiligheid en meer rijcomfort en vermindert het schade en onderhoud.

Het programma Het Nieuwe Rijden (HNR) stimuleert automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders over te gaan tot een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag. Dat via uiteenlopende projecten, maar ook via rijstijltips en trainingen. Doel van het programma is een reductie van minimaal één megaton CO2 in drie jaar. (bron: www.hetnieuwerijden.nl)

Want duurzaam zorgen voor later doe je samen.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!