Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 7: fietsenstalling bij appartement Emmen

Week 7: fietsenstalling bij appartement Emmen
Week 7: fietsenstalling bij appartement Emmen
Montage project van de week 18 feb 2022

Bij een appartement in Emmen is, in opdracht van Wooncorporatie Lefier, een fietsenstalling gemonteerd. De overkapping is een FalcoLok-600 model, de grootste uitvoering uit de populaire FalcoLok serie. De constructie van de fietsenberging is opgebouwd uit stalen dakframes van het Falco G-profiel. Deze kenmerkt zich door een rondom lopende goot en een fraaie boei. Standaard is het dak van de FalcoLok berging uitgevoerd met een aluzinc damwand profielplaat. De overkapping heeft een afmeting van 633x600 cm en een hoogte van 275 cm. 

Wandbekleding

Bij deze serie heeft u keuze uit vele wandbekledingen. Klik hier voor een overzicht. De bekleding wordt altijd gemonteerd op een stalen frame. Een combinatie in wandbekleding behoort ook tot de mogelijkheiden. De overkapping op deze locatie is deels bekleed met hardhouten latten en deels bekleed met traliepanelen en is opgeleverd incl. LED verlichting.

VCA

Met onze VCA gecertificeerde monteurs  wordt elke overkapping veilig op de juiste locatie geplaatst. In januari 2022 heeft Falco B.V. een herbeoordelingsaudit gehad van VCA*. Tijdens de audit zijn er twee projectlocaties bekeken en getoetst. Uit de audit kwamen geen tekortkomingen en is er een positief advies afgegeven voor verlenging van ons VCA* certificaat

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!