Back to top
Tawk.to

Zitbanken voor wooncomplex in Pulheim

Home Projecten Zitbanken voor wooncomplex in Pulheim

In de Duitse stad Pulheim zijn 6 banken geplaatst op het buitenterrein en de daktuin van een wooncomplex. De zitbanken komen uit de serie FalcoPrestige. De naam zegt het al, het is een bank met aanzien. De banken zijn geplaatst in opdracht van Jonkers Hoveniers BV, zij hebben de inrichting van de buitenruimte van het wooncomplex verzorgt. Het wooncomplex is ontworpen door Architect Nikolaus Laszlo uit Düsseldorf. Aannemer Urwohnen GmbH heeft het project uitgevoerd, deze aannemer staat erom bekend dat alles wat hij bouwt een groene aankleding heeft. 

FalcoPrestige bank

Jonkers Hoveniers BV heeft gekozen voor de FalcoPrestige bank met rugleuning en gesloten steunen. Het is ergonomisch verantwoord om op de bank te zitten door de hoge rugleuning. De zijsteunen zijn gemaakt van Cortenstaal, dit geeft de bank een industriële look. Dit was op verzoek van de klant, doordat de bank wordt geproduceerd door onze eigen productieafdeling in Vriezenveen is dit geen enkel probleem. De FalcoPrestige bank is ontworpen door ontwerpbureau ipv Delft. De zitbank is ook verkrijgbaar zonder rugleuning en met open zijsteunen. Voor de houten planken is gebruik gemaakt van FSC® gecertificeerd hardhout.

Kindvriendelijke inrichting

De buitenruimte van het wooncomplex is erg kindvriendelijk. Het buitenterrein is gedeeltelijk ingericht met speeltoestellen en met de beplanting is rekening gehouden. Zo zitten er geen bessen, stekels en doornen aan de planten, dit is volgens de richtlijnen van de stad Pulheim. Een richtlijn van de stad is dat voor elk x-aantal woningen een speeltoestel en zitbank in de bijbehorende buitenruimte moet staan. 

Inrichting buitenterrein wooncomplex 

Voor meer inspiratie voor de inrichting van een buitenterrein van een wooncomplex kunt u een kijkje nemen op het bord Buitenterrein woningbouw op onze Pinterestpagina. Ook staan op onze website meer projecten waarbij een buitenterrein van een wooncomplex is ingericht, zoals: de binnentuin in Hof aan de Hef, de FalcoSinus banken in Haarlem en Falco Straatmeubilair in Montreal.

Getoonde foto's zijn van Jonkers Hoveniers BV

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!