Back to top
Tawk.to

Zitbanken voor wooncomplex in Pulheim

Home Projecten Zitbanken voor wooncomplex in Pulheim

In de Duitse stad Pulheim zijn 6 banken geplaatst op het buitenterrein en de daktuin van een wooncomplex. De zitbanken komen uit de serie FalcoPrestige. De naam zegt het al, het is een bank met aanzien. De banken zijn geplaatst in opdracht van Jonkers Hoveniers BV, zij hebben de inrichting van de buitenruimte van het wooncomplex verzorgt. Het wooncomplex is ontworpen door Architect Nikolaus Laszlo uit Düsseldorf. Aannemer Urwohnen GmbH heeft het project uitgevoerd, deze aannemer staat erom bekend dat alles wat hij bouwt een groene aankleding heeft. 

FalcoPrestige bank

Jonkers Hoveniers BV heeft gekozen voor de FalcoPrestige bank met rugleuning en gesloten steunen. Het is ergonomisch verantwoord om op de bank te zitten door de hoge rugleuning. De zijsteunen zijn gemaakt van Cortenstaal, dit geeft de bank een industriële look. Dit was op verzoek van de klant, doordat de bank wordt geproduceerd door onze eigen productieafdeling in Vriezenveen is dit geen enkel probleem. De FalcoPrestige bank is ontworpen door ontwerpbureau ipv Delft. De zitbank is ook verkrijgbaar zonder rugleuning en met open zijsteunen. Voor de houten planken is gebruik gemaakt van FSC® gecertificeerd hardhout.

Kindvriendelijke inrichting

De buitenruimte van het wooncomplex is erg kindvriendelijk. Het buitenterrein is gedeeltelijk ingericht met speeltoestellen en met de beplanting is rekening gehouden. Zo zitten er geen bessen, stekels en doornen aan de planten, dit is volgens de richtlijnen van de stad Pulheim. Een richtlijn van de stad is dat voor elk x-aantal woningen een speeltoestel en zitbank in de bijbehorende buitenruimte moet staan. 

Inrichting buitenterrein wooncomplex 

Voor meer inspiratie voor de inrichting van een buitenterrein van een wooncomplex kunt u een kijkje nemen op het bord Buitenterrein woningbouw op onze Pinterestpagina. Ook staan op onze website meer projecten waarbij een buitenterrein van een wooncomplex is ingericht, zoals: de binnentuin in Hof aan de Hef, de FalcoSinus banken in Haarlem en Falco Straatmeubilair in Montreal.

Getoonde foto's zijn van Jonkers Hoveniers BV

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!