Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 38: Uitbreiden bestaande overkapping

Week 38: Uitbreiden bestaande overkapping
fietsoverkapping overkapping
Montage project van de week 20 sep 2019

In Groningen heeft Falco in opdracht van Aannemingsbedrijf Vedder een bestaande FalcoTel-K overkapping uitgebreid met 1 extra vak FalcoTel-K.

De kopwand van de fietsenstalling is naar rechts verplaatst, zodat er meer ruimte vrijkomt voor leenfietsen. Hiervoor is de bestaande overkapping gedemonteerd en verplaatst. De bestaande overkapping bestaat uit een FalcoTel-K overkapping met 4 vakken. 

Ooit een Falco overkapping geplaatst, maar nu, jaren later, blijkt de overkapping toch niet ruim genoeg? Dan is het wellicht niet nodig om de huidige overkapping af te breken en een geheel nieuwe, grotere overkapping te plaatsen. Zeker niet omdat onze overkappingen duurzaam zijn en lang mee gaan.

Onze overkappingen, of het nu een transparante overkapping betreft of een houten overkapping gaat, worden modulair opgebouwd. De basis is een beginvak en naar wens worden er een aantal aanbouwvakken bijgeplaatst. 

Praktijkvoorbeelden

In Borculo hebben we een transparante overkapping FalcoGamma uitgebreid en in Rotterdam is bij een houten FalcoLok overkapping een aanbouwvak bijgeplaatst.

Wilt u advies over uw situatie? Onze projectadviseur komt graag langs om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

 

fietsoverkapping overkapping
fietsoverkapping overkapping
fietsoverkapping overkapping
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!