Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 6: Hout krijgt tweede leven bij FalcoLok fietsoverkapping

Week 6: Hout krijgt tweede leven bij FalcoLok fietsoverkapping
Week 6: Hout krijgt tweede leven bij FalcoLok fietsoverkapping
Werk in uitvoering 9 feb 2023

In opdracht van Ballast Nedam is deze week een duurzame overkapping in Helmond geplaatst. De oude klaslokalen van Basisschool De Cajuit zijn getransformeerd in appartementen voor senioren. Voor de fietsenstalling werd contact opgenomen met de projectadviseurs van Falco. Daarbij kwam via de opdrachtgever een vraag: Wat is er mogelijk op het gebied van duurzame materialen bij een fietsenstalling?

Falco ademt duurzaamheid en circulariteit

In de circulaire economie is het hergebruik van materialen en producten erg belangrijk. Mede dankzij onze georganiseerde productie faciliteit kunnen we grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde laten houden. In overleg met Falco’s Circulair Manager John Wermink werd gekozen voor een FalcoLok-500 fietsoverkapping met wanden van thermisch gemodificeerd sloophout dat hierdoor een tweede leven krijgt. Door het thermisch verduurzamen heeft het hout een mooie robuuste uitstraling gekregen. De wandbekleding hoeft niet behandeld te worden en zal op den duur op een natuurlijke manier vergrijzen. 

Wat betekent dit voor u?

Wat wij als Falco kunnen doen, doen we. Wij geven ons straatmeubilair ook steeds vaker een tweede leven. Bijvoorbeeld in Leiden waar op diverse locaties circulaire fietsenrekken staan. Of bij een klant waar behoefte was aan een nieuwe ruime overkapping. De ‘oude’ kleinere overkapping hebben we teruggenomen naar onze productiefaciliteit in Vriezenveen waar we de onderdelen van de overkapping gecontroleerd en waar nodig gerepareerd hebben. Vervolgens is de gerefurbished overkapping door onze VCA gecertificeerde monteurs geplaatst bij een klant in Almelo. De overkapping ziet er goed uit, is kwalitatief perfect in orde en kan nog weer heel wat jaartjes mee! Bekijk hier het filmpje van dit project.

We hanteren voor onszelf de 10 R’en. Waarbij we o.a. al bezig zijn met Rethink en Redesign. Maar we worden ook graag uitgedaagd door u voor alle andere R’en. Circulariteit is een nieuwe manier van denken. Maar vooral van samen doen! Neem contact op met Circulair Manager John Wermink, hij staat open voor al uw vragen op het gebied van circulariteit. 

MKI waarde

Onze klanten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en duurzame producten. Daarom hebben we software aangeschaft om de milieu kosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product  uitdrukt in euro's. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren. Bent u geïnteresseerd in de MKI van een bepaald product, laat het ons weten en wij voorzien u van de juiste informatie.

Fietsenrekken

De fietsoverkapping heeft een afmeting va 5x10 meter. Aan beide korte zijden is de overkapping af te sluiten door middel van een enkele deur met elektrische dagschootregelaar. Één deur heeft een dagmaat van 110 cm, de andere deur is met een dagmaat van 135 cm extra breed om bijvoorbeeld ook scootmobielen voldoende ruimte te geven. In de overkapping kunnen fietsen netjes geparkeerd worden in FalcoSound fietsenrekken. Ook aan de e-biker is gedacht: één FalcoSound fietsenrek is voorzien van oplaadpunten. Dankzij dit oplaadpunt kan de dure e-bike opgeladen worden en tegelijkertijd extra beveiligd worden met een eigen kettingslot.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!