Back to top
Tawk.to

Circulaire overkapping passend bij Circulaire bedrijfspand Colpro

Home Projecten Circulaire overkapping passend bij Circulaire bedrijfspand Colpro

Het Twentse bedrijf Colpro is vorig jaar verhuisd van Vroomshoop naar een bedrijvenpark in Almelo. Het bedrijfspand bestaat voor een groot deel uit gebruikte materialen, zoals de spanten van een voormalige ijsbaan en de verdiepingsvloeren van een oude bibliotheek . Geheel in stijl van deze circulaire gedachte is de fietsoverkapping die Falco heeft geplaatst ook niet nieuw, maar opgebouwd uit tweedehands onderdelen.

Tweede leven voor fietsoverkapping

Op het buitenterrein van een klant hebben we een nieuwe, ruimere overkapping geplaatst. De oude FalcoLok overkapping hebben onze monteurs mee teruggenomen naar Falco’s hoofdvestiging in Vriezenveen. Hier zijn de onderdelen van de overkapping gecontroleerd en gerepareerd, gerefurbished of gerecycled. Vervolgens hebben onze monteurs de fietsoverkapping geplaatst op het buitenterrein van Colpro. De overkapping ziet er goed uit, is kwalitatief perfect in orde en kan nog weer heel wat jaartjes mee! Colpro heeft bespaard op hout, in kosten van geld en CO2!

Circulaire economie

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben en in 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen gebruiken (mineralen, metalen en fossiel). Dat is een grote uitdaging voor veel bedrijven en gemeentes. Onze Circulair Manager John Wermink helpt u graag meedenken hoe u Falco producten voor in de buitenruime circulair kunt inzetten.

Naast de producten die we een tweede of zelfs derde leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieu kosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product  uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren. Bent u geïnteresseerd in de MKI van een bepaald product, laat het ons weten en wij voorzien u van de juiste informatie.

Op dit moment bieden we ook gebruikte producten aan op onze website die prima een tweede levensfase in kunnen. Heeft u Falco producten over? We nemen deze producten graag terug!

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!