Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws John Wermink aan de slag als Circulair Manager bij Falco

John Wermink aan de slag als Circulair Manager bij Falco
circulair manager circulaire economie duurzaamheid
Bedrijfsnieuws 23 apr 2020

Sinds 1 april is John Wermink in dienst bij Falco als Circulair Manager. Falco zet hiermee een belangrijke stap op het gebied van circulariteit en de circulaire economie. Hier kunt u meer lezen over Falco & de circulaire economie.

John stelt zich in onderstaande bericht graag voor:

Mijn naam is John Wermink en ik heb ruim 10 jaar ervaring in de branche voor het inrichten van de buitenruimte. Vanuit mijn (Twentse) opvoeding vind ik het belangrijk dat we zuinig omgaan met onze spullen.Het zit ook in het DNA van Falco om zuinig om te gaan met grondstoffen, arbeid en de middelen welke ons ter beschikking staan. Mijn doel is om bij Falco in kaart te brengen hoe circulair ons productassortiment al is a.d.h.v. MKI-waardes en wat we nog meer kunnen ondernemen om circulair te zijn. Dit is van belang omdat vanuit de overheid de vraag groeit naar circulaire producten, circulair straatmeubilair hoort daar ook bij! In deze functie ben ik de spin in het web tussen de afdelingen verkoop, technisch bureau (productontwikkeling), bedrijfsbureau en productie. Ook is het logisch dat ik hierbij het onderhoud van onze certificaten ISO 9001, 14001, VCA en CO2 prestatieladder (KAM) intern begeleid.Kortom, een functie met veel uitdaging en toekomst waar ik veel zin in heb!

Heel veel succes John!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!