Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 47, Inrichting busstation Westerhaar

Week 47, Inrichting busstation Westerhaar
Week 47, Inrichting busstation Westerhaar
Werk in uitvoering 25 nov 2022

In Westerhaar-Vriezenveensewijk is Reko Raalte in opdracht van de Gemeente Twenterand bezig met de reconstructie van de Hoofdweg en het Kervelplein. Aan het Kervelplein ligt het busstation van Westerhaar en voor de inrichting van het busstation gaf Reko aan ons de opdracht. 

Fietsoverkapping/bushokjes

Afgelopen dagen werkten de VCA gecertificeerde Falco monteurs aan een strakke overkapping die dienst gaat doen als bushok in combinatie met een fietsoverkapping. In de oude situatie stond een fietsoverkapping weggestopt in een donker hoekje van het busstation. Daarom is er nu voor een grote, strakke overkapping van 8x5 meter gekozen, waarbij het linker- en de rechterdeel fungeert als bushokje en het tussendeel als fietsoverkapping dienst zal doen. De overkapping is voorzien veiligheidsglas en van LED verlichting waardoor de sociale controle groot is: de passagiers kunnen hun fiets veilig stallen en beschermd tegen de weersinvloeden op de bus wachten. De basis van deze op maat gemaakt overkapping is de FalcoLok: een overkapping die zich leent voor allerlei doeleinden. Als voorbeeld werd een overdekte wachtruimte van het project aan de Piet Smitkade in Rotterdam genomen. De expertise, mogelijkheid tot eigen ontwerp en productie onder Falco's eigen dak biedt ook u veel mogelijkheden om een passende fietsparkeervoorziening te maken. Vanaf volgende week zullen er FalcoLean fietsaanleunbeugels in de fietsenstalling komen te staan.

Straatmeubilair

Daarna zal het busstation nog verder verfraaid worden door middel van straatmeubilair in de vorm van een aantal FalcoJona afvalbakkenFalcoBloc zitbanken met rugleuning en een FalcoBloc zeshoekige FalcoBloc boombank. Houd onze social media kanalan in de gaten voor het eindresultaat! 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Leg uw idee voor en wij adviseren of het project haalbaar is (info@falco.nl), geschikt is voor de betreffende buitenruimte en of het budget passend is. Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak bij onze hoofd-vestiging in Vriezenveen is het relatief eenvoudig om bestaande standaard producten iets aan te passen of een totaal nieuw product te ontwerpen.

Foto's: Chris Huisman

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!