Back to top
Tawk.to

Overdekte wachtruimte voor gebruikers watertaxi Rotterdam

Home Projecten Overdekte wachtruimte voor gebruikers watertaxi Rotterdam

Aan de Rotterdamse Piet Smitkade, vlakbij het Feyenoordstadion, kunnen reizigers sinds afgelopen zomer gebruikmaken van de overdekte wachtruimte voor de waterbus en watertaxi. Met onbelemmerd uitzicht over het water, maar wel beschermd tegen regen en wind. IPV Delft ontwierp de modulaire overkapping in opdracht van de Gemeente Rotterdam en Falco heeft de overkapping geproduceerd en gemonteerd.

Ontmoedigen autogebruik

In Stadionpark Rotterdam vinden veel evenementen plaats in De Kuip en in een mogelijk nieuw stadion voor Feyenoord. Al die evenementenbezoekers wil men op een goede manier van en naar dat gebied laten reizen op een manier waarbij reizen met de auto zo veel mogelijk wordt ontmoedigd. Personenvervoer met de watertaxi of waterbus wordt gestimuleerd! De aanlegsteiger voor de watertaxi aan de Piet Smitkade is onlangs uitgebreid met een extra ponton, zodat ook grotere boten kunnen aanleggen. Deze kunnen bezoekers van evenementen in Stadionpark snel van en naar parkeerterreinen aan de andere kant van de Maas brengen.

Ontwerp overkapping

Het ontwerp van deze wachtruimte is afgeleid van onze populaire fietsoverkapping FalcoLok. De constructie is gemaakt van staal en de wandpanelen aan twee zijden zijn van gehard veiligheidsglas. De gehele staalconstructie is dubbel gecoat in antraciet grijs. De wachtruimte bestaat uit twee aparte delen en ingangen; 1 voor de watertaxi en 1 voor de waterbus. De overkapping is zo ontworpen, dat de glazen panelen in elk geval voor de meest gangbare windrichtingen op de locatie fungeren als windscherm. De wachtruimte heeft een afmeting van circa 40 x 5 meter. Er is bewust niet gekozen voor een geheel gesloten constructie, om te voorkomen dat de ruimte als verblijfsruimte gebruikt wordt.

Extra opties

De overkapping is voorzien van LED verlichting en tevens is het dak geschikt gemaakt voor sedum. Een groendak heeft veel verschillende voordelen.

Alles uit eigen fabriek

Deze luxe wachtruimte is geproduceerd in onze fabriek in Vriezenveen. Ook het poedercoaten is in eigen huis gedaan. Onze VCA gecertificeerde monteurs plaatsten de overkapping op deze bijzondere locatie aan het water. Wij verzorgen uw project van begin tot eind! Neem voor meer informatie contact via de mail; info@falco.nl of telefoon; 0546 55 44 44.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!