Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 31: I want to ride my bicycle

Week 31: I want to ride my bicycle
Week 31: I want to ride my bicycle
Werk in uitvoering 5 aug 2022

Weer een pareltje van een fietsoverkapping. Deze op maat gemaakte FalcoLok fietsenstalling met FalcoLevel Eco etage fietsenrekken is afgelopen weken gemonteerd bij het National Manufacturing Institute Scotland in Glasgow. De toevallige voorbijganger hoeft zich niet af te vragen wat de functie van de overkapping is: dat wordt wel duidelijk gemaakt door de tekst op de wanden! Maar er zijn uiteraard nog meer redenen om wanden van overkappingen te bestickeren of te bedrukkenU heeft de mogelijkheid voor een reclame boodschap, een logo of 'gewoon' om de overkapping nog meer te verfraaien.

De fietsoverkapping heeft een afmeting van 12x6 meter en heeft basaltgrijs gepoedercoate zijwanden. De in RAL 7012 gespoten wanden zijn daarna nogmaals bespoten met belettering en driehoekvormen in RAL 9010 wit. Met een hoogte van maar liefst ca. 3 meter is de overkapping geschikt voor dubbellaags fietspakeren: binnen in de stalling staan FalcoLevel Eco etage fietsenrekken waarin in totaal 108 fietsen gestald kunnen worden. 

Dochter Falco UK laat, in samenwerking met onze eigen ontwerp- en productieafdeling in Vriezenveen, keer op keer zien wat de vele mogelijkheden zijn van bij FalcoLok serie! En dat zijn heel veel mogelijkheden. Wij sommen er een paar op:

 • De FalcoLok serie is een serie overkappingen die zowel in de diepte als in de breedte onbeperkt is uit te breiden
 • De FalcoLok serie kan opgebouwd worden tot een 'normale' hoogte van ca. 2 meter, maar een extra hoge uitvoering, wanneer er etage fietsenrekken gebruikt gaan worden, is ook mogelijk. 
 • Bij de FalcoLok serie heeft u de keuze uit vele wandbekledingen. Het meest wordt open latwerk toegepast, maar bij de keuze is erg ruim! 
 • Een groendak of een dak met zonnepanelen behoort tot de mogelijkheden.
 • De overkapping wordt geleverd met een enkele, dubbele deur of met een schuifdeur. En afgesloten middels een cilinderslot, mechanisch codeslot of app op de smartphone.
 • Heeft u nog vragen of eigen ideeën? Aarzel niet en neem contact op met één van onze projectadviseurs op 0546 55 44 44 of info@falco.nl. Zij adviseren u over (projectmatig) fietsparkeren, overkappingen, straat-en parkmeubilair en verkeersvoorzieningen voor uw locatie. Kortom, alles voor een mooiere buitenwereld.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

 • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
 • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
 • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
 • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
 • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!