Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 23: Uitbreiding bestaande overkapping Ameland

Week 23: Uitbreiding bestaande overkapping Ameland
Week 23: Uitbreiding bestaande overkapping Ameland
Werk in uitvoering 10 jun 2022

De Falco monteurs hebben deze week de overtocht gemaakt naar het zonnige Ameland. Daar hebben zij bij d’Amelander Kaap appartementen en In opdracht van de Vereniging van Eigenaren (VvE) een al bestaande fietsoverkapping uitgebreid. 

Uitbreiding bestaande overkapping

In 2016 werden op deze locatie twee stuks FalcoLok-500 overkappingen, met een afmeting van 7,5x14 meter en 7,6x10 meter, geplaatst. U leest hier meer daarover. De VvE wilde na zes jaar de bestaande overkapping uitbreiden zodat nog meer fietsers gebruik kunnen maken van de solide fietsoverkapping. De FalcoLok overkapping is ontworpen en geproduceerd in onze eigen fabriek in Vriezenveen en is modulair: dat houdt in dat de overkapping eindeloos uitgebreid kan worden. Omdat bij Falco alles in eigen beheer is, kan dus ook nog jaren later een bestaande overkapping probleemloos uitgebreid worden. Aan het kleurverschil van het hout is nu nog te zien wat de nieuwe en wat de oudere overkapping is, maar dat verschil zal na verloop van tijd en vergrijzing van het hout niet meer te zien zijn. De basis van de overkapping, de stalen constructie, kan tientallen jaren mee! De VVE Amelanderkaap heeft er flink wat fietsparkeerruimte bij gekregen! 

VCA gecertificeerde monteurs

Falco beschikt over haar eigen transport- en montage afdeling. Handig voor u want uw terreininrichting is dan van a tot en met z geregeld via één aanspreekpunt. Door de Falco monteurs wordt elke overkapping veilig op de juiste locatie geplaatst. De Falco montage afdeling bestaat momenteel uit 6 ploegen. Falco BV heeft veiligheid voor haar medewerkers en veiligheid op de werkplek hoog in het vaandel staan. Vanaf maart 2001 is Falco in het bezit van het Veiligheids Certificaat Aannemers.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!