Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 10: FalcoRail fietsoverkapping gaat de grens over

Week 10: FalcoRail fietsoverkapping gaat de grens over
Week 10: FalcoRail fietsoverkapping gaat de grens over
Werk in uitvoering 11 mrt 2022

Dochterbedrijf Falco GmbH realiseert al 40 jaar sinds haar oprichting in 1982 mooie projecten in Duitsland. Bij Voerder Baugenossenschaft in Ennepetal staat sinds vorige week een transparante fietsoverkapping. Voerder is een vastgoedbeheerbedrijf van appartementen. Door de transparantie van de fietsenstalling blijft de omgeving goed zichtbaar en domineert de overkapping niet. Bovendien is sociale controle van buitenaf goed mogelijk. Door de staalconstructie te poedercoaten in antracietgrijs past de overkapping perfect bij het fraaie bedrijfspand van Voerder. 

Onderdelen van de fietsoverkapping

De FalcoRail-Low fietsoverkapping bestaat uit thermisch verzinkt stalen liggers en staanders en een dakelement met polycarbonaat beplating. De fietsenstalling bij Voerder heeft een breedte van 4 meter en kan onbeperkt uitgebreid worden omdat de overkapping modulair is op te bouwen. De fietsoverkapping is ontworpen zonder tussenstaanders. Voordeel hiervan is dat er meer fietsparkeerruimte beschikbaar is en de ruimte dus beter wordt benut. De hoogte aan de voorzijde is 235 cm, dit loopt af naar achteren tot een hoogte van 168 cm. De diepte is 300 cm. De FalcoRail is ook verkrijgbaar in een dubbelzijdige uitvoering en is geschikt voor de traditionele fietsenrekken. Dubbel zoveel fietsen parkeren op hetzelfde oppervlak? Kies dan voor de hoge FalcoRail overkapping voor etage fietsparkeren

Één aanspreekpunt

Falco heeft naast een productieafdeling ook een eigen ontwerpafdeling en een montageteam dat alle producten op locatie kan komen monteren. Handig voor u want uw terreininrichting is dan van a tot en met z geregeld via één aanspreekpunt. Neem contact op met Falco voor uw project; bel 0546 55 44 44 of e-mail info@verkoop.nl.

Internationaal

Het hoofdkantoor van alle Falco-vestigingen is in Vriezenveen, net als de productie van overkappingen, straatmeubilair en fietsparkeervoorzieningen.Daarnaast exporteert Falco haar producten. Falco heeft 3 vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens zijn de producten op exclusieve basis vertegenwoordigd in 13 Europese landen. Voor deze landen verzorgt de afdeling export van Falco de contacten en verkoop zelf.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!