Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Falco neemt nieuw kantoor in gebruik

Falco neemt nieuw kantoor in gebruik
Hoofdkantoor Falco bv vriezenveen straatmeubilair
Bedrijfsnieuws 20 sep 2011

Afgelopen vrijdag was het zover, het nieuwe hoofdkantoor van Falco is definitief in gebruik genomen. Door de groei van de afgelopen jaren waren diverse afdelingen verspreid geraakt over het Falco-complex. Met alle, vooral logistieke nadelen, van dien. Vorig voorjaar begon Falco met de nieuwbouw van de kantoren. Met deze stap worden diverse afdelingen weer geïntegreerd in één, samenhangend nieuw gebouw. 


Falco en duurzaam 

Ir. Harry Klunder is projectarchitect en directeur van IAA te Almelo. Hij zet zijn naam onder het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw van Falco. “We hebben eerst gekeken of bovenop het huidige kantoorpand een extra verdieping gebouwd kon worden. Dat was echter niet mogelijk door de constructie van het gebouw en omdat de dagelijkse bedrijfsvoering daarmee teveel in gevaar zou komen”. Vervolgens is er voor gekozen om een compleet nieuw kantoor te bouwen. “Eén van de uitgangspunten was om een duurzaam gebouw voor Falco neer te zetten, niet alleen qua materiaal, maar ook voor onze medewerkers” zegt Franz Friesacher, algemeen
directeur van Falco. Harry Klunder vult aan “We hebben zoveel mogelijk innovatieve, duurzame en energiezuinige materialen gebruikt”. Een goed voorbeeld is de energiezuinige klimaatbeheersing en de zeer hoge isolatiewaarden van het gebouw.
Meer weten over Falco en duurzaam?


Eenheid

Architect Harry Klunder heeft qua kleur, materiaal en vormeenheid ervoor gezorgd dat het bestaande pand verder wordt aangepast aan het nieuw te bouwen pand. De schil van het huidige Falco kantoor komt zo in harmonie met het nieuw te bouwen pand. Daarmee blijft de eenheid gewaarborgd.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!