Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco bank slaagt ook voor Zweedse duurzaamheidstest

Falco bank slaagt ook voor Zweedse duurzaamheidstest
straatmeubilair buitenbank zitbank buitenmeubilair
Nieuws 4 dec 2012

Sinds 2011 is Modulkonstruktion de vertegenwoordiging in Zweden van Falco producten. Na een aantal projecten waaronder etage-fietsparkeersystemen in Stockholm is er nu ook aandacht voor het FalcoLinea serie straatmeubilair.

De Zweedse vertegenwoordiging Modulkonstruktion wil met de hoogwaardige fietsparkeervoorzieningen van Falco de markt veroveren in Zweden. Maar de fietsparkeersystemen zijn niet het enige waar de Zweedse markt in geïnteresseerd is.

Vanuit een groot bouwproject voor een modern ziekenhuiscomplex is er namelijk aandacht voor de FalcoLinea bank. Daarom kreeg Modulkonstruktion het verzoek van Byggvarubedömningen om de FalcoLinea bank te laten meedoen aan een evaluatie om de duurzaamheid vast te stellen. Falco produceert op een duurzame manier en gebruikt duurzame materialen. Falco voldoet hiermee ook ruim aan de eisen voor duurzaam inkopen die de overheid stelt. En  de FalcoLinea voldoet hiermee ook aan de eisen die de Zweedse norm ‘Byggvarubedömningen’ stelt.

Over Byggvarubedömningen

Vanuit de bouwsector is er in Zweden een norm ontwikkeld om goederen te beoordelen op hun invloed op het milieu, hoe duurzaam ze eigenlijk zijn. De gemeenschappelijke norm heet Byggvarubedömningen en het bijbehorende eenvoudig te hanteren systeem zorgt ervoor dat men eenvoudig goedgekeurde producten kan vinden. Het uiteindelijk doel is om alleen nog maar met duurzame producten volgens Byggvarubedömningen te gaan bouwen.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!