Back to top
Tawk.to

Från Sverige – Falco goes Sweden!

Home Projecten Från Sverige – Falco goes Sweden!

Modulkonstruktion AB uit Zweden is de snelst groeiende export vertegenwoordiger van Falco’s straatmeubilair. Modulkonstruktion biedt sinds 2011 de producten van Falco aan en heeft sindsdien al veel mooie projecten in Zweden afgerond.                           

Fietsparkeren en fietsoverkappingen

De overheid in Zweden wil haar burgers meer laten fietsen. Daarom wordt er geïnvesteerd om  het makkelijker te maken de fiets te pakken. Modulkonstruktion verovert met de hoogwaardige fietsparkeervoorzieningen van Falco de markt in Zweden. Een greep uit de fietsparkeerprojecten uit Zweden:

  • FalcoLevel etage-fietsenrek Parkeergarage Älvsjö, ten zuiden van het centrum van Stockholm
  • FalcoLevel etage-fietsenrek Centraal station Västra Stationstorget in Lund
  • FalcoGamma fietsenstalling met FalcoLevel etage-fietsenrek in Umeå
  • Speciaal ontworpen afzetpaal met aanbindogen voor het bevestigen van een hangslot, gepoedercoat in bruin
  • Fietskluis Q met houten zijwanden en voorwanden van staalplaat met 5 individueel afsluitbare deuren, al het staal gepoedercoat.

FalcoScandi overkapping, speciaal ontwikkeld voor Zweden

De FalcoScandic is een fietsoverkapping, speciaal ontworpen voor Zweden. De fietsenstalling heeft namelijk een versterkte constructie; ideaal voor gebieden waar extreme weersomstandigheden zoals zware sneeuwbelasting een cruciaal punt is. In het najaar van 2018 is de fietsengarage FalcoScandic in het centrum in de gemeente Trollhättan geïnstalleerd. De FalcoScandic is geschikt voor etage-fietsenrekken FalcoLevel Eco en FalcoLevel Premium+.

 Straatmeubilair

Maar fietsparkeren is niet het enige waar de Zweedse markt in geïnteresseerd is. Falco heeft straatmeubilair voor elke buitenruimte en voor elk straatbeeld!

Falco International

Het hoofdkantoor van alle Falco-vestigingen is in Vriezenveen, net als de productie van overkappingen, straatmeubilair en fietsparkeervoorzieningen. Falco heeft daarnaast drie vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens zijn Falco producten op exclusieve basis vertegenwoordigd in Zweden, Noorwegen, Finland, Ierland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Italië. Voor deze landen verzorgt de afdeling export van Falco de contacten en verkoop zelf.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!