Back to top
Tawk.to

Från Sverige – Falco goes Sweden!

Home Projecten Från Sverige – Falco goes Sweden!

Modulkonstruktion AB uit Zweden is de snelst groeiende export vertegenwoordiger van Falco’s straatmeubilair. Modulkonstruktion biedt sinds 2011 de producten van Falco aan en heeft sindsdien al veel mooie projecten in Zweden afgerond.                           

Fietsparkeren en fietsoverkappingen

De overheid in Zweden wil haar burgers meer laten fietsen. Daarom wordt er geïnvesteerd om  het makkelijker te maken de fiets te pakken. Modulkonstruktion verovert met de hoogwaardige fietsparkeervoorzieningen van Falco de markt in Zweden. Een greep uit de fietsparkeerprojecten uit Zweden:

  • FalcoLevel etage-fietsenrek Parkeergarage Älvsjö, ten zuiden van het centrum van Stockholm
  • FalcoLevel etage-fietsenrek Centraal station Västra Stationstorget in Lund
  • FalcoGamma fietsenstalling met FalcoLevel etage-fietsenrek in Umeå
  • Speciaal ontworpen afzetpaal met aanbindogen voor het bevestigen van een hangslot, gepoedercoat in bruin
  • Fietskluis Q met houten zijwanden en voorwanden van staalplaat met 5 individueel afsluitbare deuren, al het staal gepoedercoat.

FalcoScandi overkapping, speciaal ontwikkeld voor Zweden

De FalcoScandic is een fietsoverkapping, speciaal ontworpen voor Zweden. De fietsenstalling heeft namelijk een versterkte constructie; ideaal voor gebieden waar extreme weersomstandigheden zoals zware sneeuwbelasting een cruciaal punt is. In het najaar van 2018 is de fietsengarage FalcoScandic in het centrum in de gemeente Trollhättan geïnstalleerd. De FalcoScandic is geschikt voor etage-fietsenrekken FalcoLevel Eco en FalcoLevel Premium+.

 Straatmeubilair

Maar fietsparkeren is niet het enige waar de Zweedse markt in geïnteresseerd is. Falco heeft straatmeubilair voor elke buitenruimte en voor elk straatbeeld!

Falco International

Het hoofdkantoor van alle Falco-vestigingen is in Vriezenveen, net als de productie van overkappingen, straatmeubilair en fietsparkeervoorzieningen. Falco heeft daarnaast drie vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens zijn Falco producten op exclusieve basis vertegenwoordigd in Zweden, Noorwegen, Finland, Ierland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Italië. Voor deze landen verzorgt de afdeling export van Falco de contacten en verkoop zelf.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!