Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco neemt nieuw kantoor in gebruik

Falco neemt nieuw kantoor in gebruik
Hoofdkantoor Falco bv vriezenveen straatmeubilair
Nieuws 20 sep 2011

Afgelopen vrijdag was het zover, het nieuwe hoofdkantoor van Falco is definitief in gebruik genomen. Door de groei van de afgelopen jaren waren diverse afdelingen verspreid geraakt over het Falco-complex. Met alle, vooral logistieke nadelen, van dien. Vorig voorjaar begon Falco met de nieuwbouw van de kantoren. Met deze stap worden diverse afdelingen weer geïntegreerd in één, samenhangend nieuw gebouw. 


Falco en duurzaam 

Ir. Harry Klunder is projectarchitect en directeur van IAA te Almelo. Hij zet zijn naam onder het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw van Falco. “We hebben eerst gekeken of bovenop het huidige kantoorpand een extra verdieping gebouwd kon worden. Dat was echter niet mogelijk door de constructie van het gebouw en omdat de dagelijkse bedrijfsvoering daarmee teveel in gevaar zou komen”. Vervolgens is er voor gekozen om een compleet nieuw kantoor te bouwen. “Eén van de uitgangspunten was om een duurzaam gebouw voor Falco neer te zetten, niet alleen qua materiaal, maar ook voor onze medewerkers” zegt Franz Friesacher, algemeen
directeur van Falco. Harry Klunder vult aan “We hebben zoveel mogelijk innovatieve, duurzame en energiezuinige materialen gebruikt”. Een goed voorbeeld is de energiezuinige klimaatbeheersing en de zeer hoge isolatiewaarden van het gebouw.
Meer weten over Falco en duurzaam?


Eenheid

Architect Harry Klunder heeft qua kleur, materiaal en vormeenheid ervoor gezorgd dat het bestaande pand verder wordt aangepast aan het nieuw te bouwen pand. De schil van het huidige Falco kantoor komt zo in harmonie met het nieuw te bouwen pand. Daarmee blijft de eenheid gewaarborgd.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!