Back to top
Tawk.to

Falco goes Finland!

Home Projecten Falco goes Finland!

Het hoofdkantoor van alle Falco-vestigingen is in Vriezenveen, net als de productie van overkappingen, straatmeubilair en fietsparkeervoorzieningen.

Daarnaast exporteert Falco haar producten. Falco heeft vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens zijn Falco producten op exclusieve basis vertegenwoordigd in 10 Europese landen. Voor deze landen verzorgt de afdeling export van Falco de contacten en verkoop zelf.

Onze Finse vertegenwoordiger Elpac Oy heeft in samenwerking met de export afdeling van Falco door de jaren heen al diverse Falco producten verkocht in Finland. Hieronder een greep uit de vele projecten.

FalcoIon fietsstandaards - University of Jyväskylä

Voor de campus op de University of Jyväskylä was men op zoek naar hoogwaardige fietsenrekken. Falco leverde 17 FalcoIon fietsstandaards, gepoedercoat in RAL 9006, wit aluminium. Een innovatieve fietsstandaard waarin de fiets gemakkelijk geparkeerd kan worden. Veilig doordat er een extra aanbindoog is om de fiets met een (ketting)slot te bevestigen.

In Nederland wordt een uitvoering van de FalcoIon met één of twee oplaadpunten voor de elektrische fiets verkocht.

FalcoBloc picknicksets – Neste-K tankstation, Helsinki

Het terras van Neste-K tankstation in de wijk Hietalahti, Helsinki is opgefraaid met banken en tafels uit onze FalcoBloc serie. De serie FalcoBloc komt uit eigen huis, zelf ontworpen en geproduceerd. In deze serie straatmeubilair vindt u banken, een afvalbak, tafel en een picknickset. De FalcoBloc valt op door de strakke vormgeving gecombineerd met het materiaal: FSC®-gecertificeerd hout met thermisch verzinkt staal.

FalcoLevel Premium+ etagerekken – Sponda Oy, Helsinki

Sponda Oy is een vastgoedbedrijf met een drie verdiepingen tellend kantorencomplex in Helsinki. Voor de op de fiets komende medewerkers van Sponda leverde Elpac Oy een fietsparkeersysteem op twee niveaus: In de parkeerkelder van het kantorencomplex staat een FalcoLevel Premium+ etage fietsenrek waarin in totaal 56 fietsen geparkeerd kunnen worden.

 

Nog meer

Bekijk nog meer Finse projecten op onze Finse website!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!