Back to top
Tawk.to

Falco goes Finland!

Home Projecten Falco goes Finland!

Het hoofdkantoor van alle Falco-vestigingen is in Vriezenveen, net als de productie van overkappingen, straatmeubilair en fietsparkeervoorzieningen.

Daarnaast exporteert Falco haar producten. Falco heeft vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens zijn Falco producten op exclusieve basis vertegenwoordigd in 10 Europese landen. Voor deze landen verzorgt de afdeling export van Falco de contacten en verkoop zelf.

Onze Finse vertegenwoordiger Elpac Oy heeft in samenwerking met de export afdeling van Falco door de jaren heen al diverse Falco producten verkocht in Finland. Hieronder een greep uit de vele projecten.

FalcoIon fietsstandaards - University of Jyväskylä

Voor de campus op de University of Jyväskylä was men op zoek naar hoogwaardige fietsenrekken. Falco leverde 17 FalcoIon fietsstandaards, gepoedercoat in RAL 9006, wit aluminium. Een innovatieve fietsstandaard waarin de fiets gemakkelijk geparkeerd kan worden. Veilig doordat er een extra aanbindoog is om de fiets met een (ketting)slot te bevestigen.

In Nederland wordt een uitvoering van de FalcoIon met één of twee oplaadpunten voor de elektrische fiets verkocht.

FalcoBloc picknicksets – Neste-K tankstation, Helsinki

Het terras van Neste-K tankstation in de wijk Hietalahti, Helsinki is opgefraaid met banken en tafels uit onze FalcoBloc serie. De serie FalcoBloc komt uit eigen huis, zelf ontworpen en geproduceerd. In deze serie straatmeubilair vindt u banken, een afvalbak, tafel en een picknickset. De FalcoBloc valt op door de strakke vormgeving gecombineerd met het materiaal: FSC®-gecertificeerd hout met thermisch verzinkt staal.

FalcoLevel Premium+ etagerekken – Sponda Oy, Helsinki

Sponda Oy is een vastgoedbedrijf met een drie verdiepingen tellend kantorencomplex in Helsinki. Voor de op de fiets komende medewerkers van Sponda leverde Elpac Oy een fietsparkeersysteem op twee niveaus: In de parkeerkelder van het kantorencomplex staat een FalcoLevel Premium+ etage fietsenrek waarin in totaal 56 fietsen geparkeerd kunnen worden.

 

Nog meer

Bekijk nog meer Finse projecten op onze Finse website!

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!