Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Nieuwbouw hoofdkantoor Falco van start

Nieuwbouw hoofdkantoor Falco van start
Nieuwbouw hoofdkantoor Falco van start
Nieuws 20 sep 2011

De eerste spreekwoordelijke schop is al een tijdje geleden de grond in gegaan, maar nu is definitief de basis gelegd, oftewel de fundatie, voor het nieuwe Falco hoofdkantoor aan de Weitzelweg te Vriezenveen.

Groei
In het Falco Grote Buitenboek werd al het één en ander toegelicht over deze nieuwbouw. Door de groei van de afgelopen jaren zijn namelijk diverse afdelingen verspreid geraakt over het Falco-complex. Het huidige kantoorgebouw wordt daarom uitgebreid en vernieuwd door bouwbedrijf Karsten uit Daarlerveen.
De nieuwbouw, ontworpen door IAA, is een duidelijke expressie van het vertrouwen van Falco in de toekomst en van de ambitie om verder te groeien. Lees meer over hoe Falco groeide vanaf de jaren '50.

Ontwerp 
Architect Harry Klunder van IAA heeft qua kleur, materiaal en vormeenheid ervoor gezorgd dat het bestaande pand verder wordt aangepast aan het nieuw te bouwen pand. De schil van het huidige kantoor komt zo in harmonie met het nieuw te bouwen pand. Daarmee blijft de eenheid gewaarborgd. Klunder vindt het ook een mooi voorbeeld van de revitalisatie van bedrijventerreinen, in dit geval het bedrijventerrein Weitzelpoort in Vriezenveen.


De oplevering van het duurzame kantoorgebouw is naar verwachting in het najaar van 2010.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!