Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 8: Ruime open fietsoverkapping bij de State Hillegersberg

Week 8: Ruime open fietsoverkapping bij de State Hillegersberg
Week 8: Ruime open fietsoverkapping bij de State Hillegersberg
Werk in uitvoering 23 feb 2023

In de groene Rotterdamse wijk Hillegersberg ligt de State Hillegersberg. Het voormalige Reuma en Revalidatiecentrum is getransformeerd tot een modern en duurzaam woonzorgcomplex. Binnen deze locatie kunnen inwoners van Rotterdam en omstreken tijdelijk dan wel permanent zorg en ondersteuning ontvangen van een aantal zorgorganisaties. 

Oneindig verlengen

Opdrachtgever T & G Terrein- en Groenvoorziening was op zoek naar een grote open fietsoverkapping welke bij het gebouw zou passen, maar niet te opvallend aanwezig zou zijn in de groene omgeving. In overleg met Falco's productadviseur Sander de Coster werd gekozen voor de FalcoTel-D overkapping. Een dubbelzijdige fietsoverkapping met schuin dak en zonder staanders aan de buitenkant waardoor er meer ruimte over blijft om de fietsen te stallen. De overkapping telt 4 vakken met een totale lengte van 16 meter, maar is oneindig verder uit te breiden. De stalen basis constructie is gepoedercoat in RAL 7013, kleur bruingrijs en het dak is van aluzinc profielplaten. 

Wanden

Wilt u toch wanden in de FalcoTel overkapping? Falco heeft meer dan zeventig jaar ervaring met fietsparkeren. De expertise, mogelijkheid tot eigen ontwerp en productie onder eigen dak biedt veel mogelijkheden om een passende fietsparkeervoorziening te maken. Het meest wordt open latwerk toegepast. Maar steeds meer wordt de overkapping bekleed met andere materialen: traliehekwerk, geperforeerde vlakke staalplaat, gepotdekselde profielplaat, volkunststof panelen, horizontale belatting, polycarbonaat, houten overlap schroten etc. etc. Klik hier voor een overzicht. De bekleding wordt altijd gemonteerd op de stalen basis constructie.

Fietsenrekken

Onder de overkappingen kunnen de fietsen droog en netjes worden gestald in FalcoSound fietsenrekken. De FalcoSound rekken, die erg vriendelijk zijn voor het voorwiel, zijn hier dubbelzijdig geplaatst. Uw e-bike opladen in een FalcoSound fietsenrek? Optioneel is er een aanbindpaal met oplaadvoorziening verkrijgbaar. Rondom de fietsenstalling zijn meerdere aanleunbeugels geplaatst waar bijvoorbeeld scooters en niet standaard fietsen zoals bakfietsen en fatbikes kunnen worden gestald.

MKI waarde

Wij willen onze producten zo duurzaam mogelijk aanbieden. Daarom hebben wij met de Milieukostenindicator (MKI) inzichtelijk gemaakt welke impact onze producten op het milieu hebben. Voor zowel de FalcoTel overkapping als de FalcoSound fietsenrekken is de (ongeverifieerde) MKI-waarde beschikbaar. Falco's Circulair Manager John Wermink geeft u graag meer informatie.

Advies nodig?

Vraag één van onze productadviseurs naar nog meer mogelijkheden of neem contact op en laat u adviseren via de mail; info@falco.nl, telefoon 0546 55 44 44, chat of tijdens een persoonlijk gesprek.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!