Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 4: Cycle hub in Groot Brittannië

Week 4: Cycle hub in Groot Brittannië
Week 4: Cycle hub in Groot Brittannië
Werk in uitvoering 28 jan 2022

Voor het montageproject van deze week gaan we naar het Verenigd Koninkrijk. Daar plaatsen de monteurs van dochterbedrijf Falco UK Ltd. al sinds jaar en dag in met name grote steden zogenaamde cycle hubs: fietsoverkappingen in combinatie met fietsparkeersystemen, vaak ook nog uitgerust met allerlei hulpmiddelen voor fietsers zoals reparatiestandaard FalcoFiks 2.0 en straatmeubilair zoals banken en afvalbakken. En vaak zijn deze fietsoverkappingen fraai bestickerd met het logo van de afnemer of met bijvoorbeeld een sticker van een fiets. Wanneer de staalconstructie dan ook nog eens gepoedercoat wordt ontstaat er een luxe hub met een mooie uitstraling en veel voorzieningen.  

Runcorn Railway Station

De op maat gemaakte overkapping, welke is gebaseerd op onze FalcoLok overkapping, is vervaardigd uit een combinatie van thermisch verzinkt staal en wanden van gelaagd glas. De Cycle hub die hierboven te zien is, is in opdracht van First Trenitalia West Coast Rail geplaatst bij Runcorn Railway Station, zo'n 20 kilometer ten oosten van Liverpool. De fietsoverkapping, met een afmeting van 6x4 meter heeft een in RAL 5020 gepoedercoate staalconstructie. Binnenin de cycle hub staan FalcoLevel Premium etagerekken met plek voor 22 fietsen. Daarnaast vindt u aanleunbeugels in de overkapping en een FalcoFiks 2.0 fietsreparatiezuil. 

Nederlandse variant

De Cycle hubs zijn erg populair in de U.K en ook in andere Europese landen worden er steeds vaker fietsenstallingen in de vorm van een cycle hub geplaatst. Uiteraard zijn we bereid om met Nederlandse klanten mee te denken over een eigen alternatief op de cycle hubs.  Voor een overkapping op maat neemt u contact op met één van Falco's projectadviseurs, zij adviseren u graag!

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!