Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 20: Wooncomplex Gouda krijgt upgrade in de vorm van twee nieuwe overkappingen

Week 20: Wooncomplex Gouda krijgt upgrade in de vorm van twee nieuwe overkappingen
Week 20: Wooncomplex Gouda krijgt upgrade in de vorm van twee nieuwe overkappingen
Werk in uitvoering 21 mei 2021

Bij een wooncomplex in Gouda zijn twee verschillende overkappingen geplaatst:

  1. Als eerste een grote fietsoverkapping. Deze grote berging, die uit de FalcoLok-500 serie komt, heeft een afmeting van 7,5x8 meter en twee stuks deuren. De deuren zijn extra breed (135 cm) om ook scootmobiels voldoende ruimte te geven om de overkappingen probleemloos in en uit te gaan. Binnenin de grote overkapping is kleinere berging van 2,5x4 meter gerealiseerd. De wanden zijn bekleed met FSC® gecertificeerd hardhouten open belatting en het dak is van aluzinc profielplaten, De dakconstructie is opgebouwd uit stalen dakframes voorzien van een rondom lopende goot. Via een dubbele hemelwaterafvoer wordt het regenwater afgevoerd.
  2. Ten tweede een smalle droogloop overkapping met daaraan vast een groter compartiment dat dienst kan doen als rokseroverkapping. Het droogloop deel is 10x1,69 meter en het roksersgedeeelte heeft een afmeting van ca. 3x2 meter. Deze overkapping komt uit de FalcoSpan serie en is geheel open. Het dak is gemaakt van polycarbonaat profielplaat; daardoor blijft de omgeving goed zichtbaar en domineert de overkapping de omgeving niet. Het regenwater wordt verzameld in het dakprofiel. Via de staanders wordt het water boven het maaiveld afgevoerd.

Alle overkappingen zijn opgebouwd uit thermsich verzinkt stalen dakframes. 

Dit project is opgeleverd inclusief herbestrating. Meer informatie? Bel 0545 55 44 44 of maak gebruik van de chat!

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!