Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 16: inrichting fietsparkeerkelder Helsinki, Finland

Week 16: inrichting fietsparkeerkelder Helsinki, Finland
Week 16: inrichting fietsparkeerkelder Helsinki, Finland
Werk in uitvoering 22 apr 2022

Voor het montageproject van deze week gaan we naar Finland, waar vertegenwoordiger Elpac Oy is gehuisvest. In opracht van projectontwikkelaar Hartela mocht Elpac bij een nieuw te bouwen appartement in Kruunuvuorenranta in de wijk Laajasalo in Helsinki de kelder inrichten met fietsparkeersystemen van Nederlandse bodem.

De vraag: plaats zoveel mogelijk fietsparkeerplekken en benut de ruimte in de kelder optimaal. Daarom is er gekozen voor compact fietsparkeren: een verzamelnaam voor fietsenrekken waarin de fiets in een etagerek wordt gestald, verticaal wordt opgehangen of verticaal gestald wordt. In overleg met Falco's tekenkamer werd een plaatsingsplan gemaakt voor een optimaal resultaat!

Compact fietsparkeren

De fietsparkeersysteem die in de de fietskelder zijn geplaatst zijn:

  • FalcoLevel Eco etage-fietsenrekMet dit budgetvriendelijke etagerek kan men het dubbele aantal fietsen parkeren vergeleken met een ‘gewoon’ fietsenrek. Verdubbelde capaciteit op hetzelfde aantal vierkante meters. De aanwezige gasdrukveer maakt het parkeren op het bovenste niveau eenvoudig.
  • FalcoVert verticaal fietsparkereneen compact fietsparkeersysteem voor het veilig parkeren van verschillende soorten fietsen in een hellende positie. Zowel het voor- als achterwiel staat stabiel in een speciaal voor dit rek ontworpen, taps toelopende, rail.
  • FalcoHook ophangrailBij deze gelaste ophangrail wordt de fiets verticaal aan de muur gestald in plaats van horizontaal op de grond. Aan de haken van een rail kan het voorwiel van de fiets opgehangen worden. 

Advies

Informatie ontvangen welk fietsparkeersysteem het beste bij uw locatie past? Weten hoeveel fietsen geparkeerd kunnen worden bij uw bedrijf? Een plaatsingsplan ontvangen voor uw parkeerplek? Neem dan contact op voor advies; bel 0546 55 44 of e-mail naar info@falco.nl

Internationaal bedrijf

Falco is actief in verschillende landen. In Duitsland, Denemarken en de U.K. worden Falco producten verkocht via onze dochterbedrijven. Daarnaast hebben we in veel Europese landen een vertegenwoordiging die Falco producten verkoopt. 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!