Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 1: Uitbreiding bestaande overkapping

Week 1: Uitbreiding bestaande overkapping
Week 1: Uitbreiding bestaande overkapping
Werk in uitvoering 5 jan 2023

Op het terrein van Stamhuis Retail Services in Utrecht is een bestaande Falco overkapping uitgebreid. De orginele open overkapping had een afmeting van 12x3,5 meter. Deze is uitgebreid naar een tweedelige overkapping met een open gedeelte van 12x5,5 meter en een gesloten deel van 5x7,5 meter. Zo kunnen er nu, in plaats van 30 fietsen, maar liefst 78 fietsen en 5 scooters geparkeerd worden!

De fietsoverkapping is er één uit de serie FalcoLok. Een groot voordeel van deze serie is dat de overkappingen zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden zijn. Ook jaren later nog! Ideaal als blijkt dat de bestaande overkapping te krap is en het aanbod in fiets parkeerplaatsen uitgebreid moet worden. Mogelijk gemaakt omdat het met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak in Vriezenveen relatief eenvoudig is om bestaande standaard producten aan te passen!

Een ander voordeel van de FalcoLok serie is de ruime keuze uit wandbekleding. Ook combinaties van deze materialen in één overkapping zijn mogelijk. Bijvoorbeeld een hardhouten belatting gecombineerd met traliepanelen. De fietsoverkapping bij Stamhuis heeft een bekleding van horizontaal aangebrachte aluminium golfplaten in antracietgrijs RAL 7016. De stalen boeidelen zijn gepoedercoat in geel RAL 1003. Mooi in de huisstijl van Stamhuis! 

Wat betreft de fietsenrekken is gekozen voor Ideaal 2.0 fietsenrekken. Dit oersterke fietsenrek voldoet aan de eisen van FietsParKeur. Verwacht u dat er veel e-bikes worden geparkeerd en wilt u de mogelijkheid aanbieden om de fiets op te laden, terwijl de fiets geparkeerd staat? Kies dan voor het Ideaal 2.0 fietsenrek met oplaadpunt. Benieuwd naar de MKI waarde van dit fietsenrek? Deze waarde kunt u aanvragen door hier het formulier in te vullen dat staat in het gele blok Informatie & Downloads.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!