Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 1: fietsparkeren bij gerenoveerd PostNL kantoor Den Haag

Week 1: fietsparkeren bij gerenoveerd PostNL kantoor Den Haag
Week 1: fietsparkeren bij gerenoveerd PostNL kantoor Den Haag
Werk in uitvoering 7 jan 2022

Project Stationspostgebouw is een project waarbij het oude PTT postkantoor in Den Haag wordt gerenoveerd naar hoofdkantoor PostNL. Bij die renovatie is ook plek gecreëerd voor fietsparkeren; werknemers van PostNL moeten hun stalen ros immers veilig en droog kunnen stallen. Om zo weinig mogelijk oppervlakte te benutten is er ook dit keer weer gekozen voor dubbellaags fietsparkeren. Alle fietsen staan droog geparkeerd onder een fietsoverkapping en voor e-bikers staan fietsstandaards met oplaadmogelijkheid klaar.

Het in 1949 gebouwde PTT Postkantoor in Den Haag is een Rijksmonuent en is gerenoveerd door Bouwcombinatie SPG, in opdracht van Life makes Sens. Het pand krijgt na de verbouwing weer deels de oorspronkelijke bestemming als hoofdkantoor voor PostNL terug. Dit "Project Stationspostgebouw" vormt het begin van de complete transformatie van het gebied rondom Den Haag HS naar een aantrekkelijk woon- en werkgebied: Hollands Spoor Kwartier.

Hoge fietsenstalling

De FalcoSpan overkapping is een open overkapping, bestaande uit staanders en een dak. De lengte van de overkapping is ca. 27 meter en de hoogte is 275 cm. De staanders van deze fietsoverkapping zijn dusdanig hoog dat er etagerekken onder geplaatst kunnen worden. Ook verkrijgbaar als lagere overkapping wanneer traditionele fietsenrekken zoals de A-11 of FalcoSound fietsenrekken gebruikt worden.

Etage fietsenrek

Onder de FalcoSpan overkapping staan FalcoLevel Premium+ etage fietsenrekkenmet plek voor 96 fietsen. Dit fietsenrek is gebruiksvriendelijk en heeft een hoge kwaliteit. Op het bovenste niveau gaat fietsparkeren eenvoudig; de bovengoot met fiets kan met een vloeiende beweging moeiteloos terug geschoven worden door de geïmplementeerde gasdrukveer. Ook aan de fietsen voor onderin parkeren is gedacht, hier is meer ruimte gemaakt voor de fietsen ten opzichte van het bovenste niveau. Dit voorkomt o.a. beschadiging van de fietsen.

E-Bike opladen

Ook aan de e-biker is gedacht: Acht fietsen kunnen geparkeerd en opgeladen worden in vier stuks FalcoIon fetsstandaard De FalcoIon is een duurzame fietsstandaard, gemaakt van materiaal dat jarenlang meegaat en bestand is tegen een stootje. De e-bike wordt geparkeerd middels de voorvork en kan tegelijkertijd opgeladen worden aan het geïntegreerde oplaadpunt(en) in de boog van de FalcoIon.

Uw project

Interesse in fietsparkeren? Onze projectadviseurs denken graag met u mee, bijvoorbeeld via een Teams gesprek. Naast ons ruime assortiment is het ook mogelijk om een overkapping op maat te ontwikkelen in samenwerking met onze productontwerpers. Maak een afspraak via 0546 55 44 44 of email naar info@falco.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!