Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 47: Fietsoverkapping FalcoGamma met etagerekken

Week 47: Fietsoverkapping FalcoGamma met etagerekken
fietsparkeren fietsoverkapping etage rekken fietsenrekken containerberging
Montage project van de week 22 nov 2019

In Breda is een kantoorpand aan de Tramsingel getransformeert naar een appartementencomplex met 90 woonstudio's. Het openbare parkeerterrein wordt aangepast naar een hedendaags parkeerterrein, uiteraard ook voorzien van fietsparkeervoorzieningen.

In opdracht van de KlokGroep heeft Falco een enkelzijdige FalcoGamma fietsoverkapping met FalcoLevel Premium+ etagerekken geleverd en geplaatst. Falco overkappingen bestaan uit een beginvak met een aantal aanbouwvakken naar wens. In dit geval zijn er 7 aanbouwvakken geleverd. De staalconstructie van de overkapping is gepoedercoat in een grijze kleur.  De etagerekken bieden in totaal plaats aan 140 fietsen. Ook zijn er twee aanbouwvakken gereserveerd om containers op te stellen.

De opdracht gever heeft beuwst gekozen voor een dubbellaags fietsparkeersysteem in een enkelzijdige overkapping; zo wordt de totale fietsenstalling niet te breed.

 

fietsparkeren fietsoverkapping fietsenrekken etagerekken dubbellaags fietsparkeren
fietsparkeren fietsoverkapping fietsenrekken etagerekken dubbellaags fietsparkeren
fietsparkeren fietsoverkapping fietsenrekken etagerekken dubbellaags fietsparkeren
fietsparkeren fietsoverkapping fietsenrekken etagerekken dubbellaags fietsparkeren
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!