Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 34: FalcoQuarter fietsoverkapping van opaal polycarbonaat

Week 34: FalcoQuarter fietsoverkapping van opaal polycarbonaat
Week 34: FalcoQuarter fietsoverkapping van opaal polycarbonaat
Montage project van de week 27 aug 2021

Bij kantoorpand De Meet in Den Bosch zijn twee fietsoverkappingen gerealiseerd. Speciaal aan deze fietsenstallingen is de dak-/wandbekleding: die is van opaal polycarbonaat! Doordat ook de staaldelen gepoedercoat zijn in een witte kleur ontstaan er twee luxe ogende overkappingen die passen in de omgeving. Gaat uw gemeente, instelling of bedrijf ook voor mooi én kwalitatief fiets parkeren?

Overkapping

De overkappingen, met een lengte van 500 cm, komt uit de serie FalcoQuarter. een serie die bekend staat om de ruime binnenmaat waardoor er meer ruimte is voor de fietsen. De dak-/wandbekleding is van polycarbonaat, wat 250 keer sterker is dan glas. Een uitvoering zonder zijwanden behoort ook tot de mogelijkheden

Fietsenrek

In elke overkapping is plek voor 8 fietsen, die diefstalveilig geparkeerd kunnen worden in Ideaal 2.0 fietsenrekkenOp elke wielbeugel van het rek vindt u namelijk standaard een aanbindoog, waarmee de fiets extra beveiligd kan worden middels een hangslot. De rubberen hulzen op de wielklemmen beschermen de voorvork van de fiets tegen beschadiging.

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!