Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week week 26: Fietsparkeervoorzieningen op parkeerdek in Hoofddorp

week 26: Fietsparkeervoorzieningen op parkeerdek in Hoofddorp
108444 montage overkapping fietsparkeren fietsenrekken
Montage project van de week 26 jun 2020

Op het parkeerdek van winkelcentrum Markthof in Hoofddorp heeft Falco deze week een fietsoverkapping en fietsenrekken geplaatst in opdracht van VMV Projecten.

Fietsenstalling

Op de beteonvloer van het parkeerdek is een FalcoGamma Hi overkapping geplaatst, bestaand uit een beginvak en 6 aanbouwvakken. De FalcoGamma Hi is een moderne overkapping die zich kenmerkt  door de centrale draagkolom die boven uitloopt in twee draagarmen waaronder de fietsen droog gestald kunnen worden. De hoogte van de fietsoverkapping zorgt ervoor  dat men niet hoeft te bukken om de fiets te parkeren.  Door het gebruik van helder polycarbonaat als dakbekleding blijft de overkapping open en licht. Door het open karakter is bijvoorbeeld de sociale controle van buitenaf goed te handhaven.

Fietsenrekken

Falco heeft ook fietsenrekken geleverd voor het parkeren van 60 fietsen. Enkelzijdig fietsenrek van het model A-11 is al jaren het meest toegepaste fietsenrek van Falco en bestaat uit een stalen basisframe met daarop wielbeugels in paperclip vorm. Het fietsenrek is verkrijgbaar in verschillende varianten voor verschillende aantal fietsplaatsen. In totaal heeft Falco 22,5 meter aan fietsenrek geleverd en vastgezet.

Webshop

Fietsenrekken zoals de A-11 zijn eenvoudig te bestellen via onze webshop. Voor het bestellen van meer compleze producten zoals overkappingen, verwijzen wij u graag naar onze afdleing Verkoop ( bereikbaar via info@falco.nl of 0546 55 44 44).

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!