Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 21: Fietsparkeren in kelder monumentaal gebouw Amsterdam

Week 21: Fietsparkeren in kelder monumentaal gebouw Amsterdam
Week 21: Fietsparkeren in kelder monumentaal gebouw Amsterdam
Montage project van de week 28 mei 2021

In de kelder van monumentaal gebouw De Droogbak in Amsterdam is een parkeerplek voor 95 fietsen gemaakt. Het fraaie 19e-eeuws kantoorgebouw in neorenaissancestijl doet dienst als advocatenkantoor en werknemers hebben in de kelder een parkeerplek voor de fiets. Men heeft keuze uit een drietal fietsenrekken:

  • FalcoLevel Premium+een gebruiksvriendelijk fietsparkeersysteem, met parkeerplek op twee niveaus.De goten van de FalcoLevel Premium+  zijn gemaakt van aluminium  en v-vormig uitgevoerd. Het gebruik van dit lichte materiaal zorgt met name voor een reductie van het tilgewicht. De goot van de FalcoLevel Premium+  is optimaal geschikt voor verschillende bandbreedtes.
  • FalcoMaat ophangrail: een automatisch fiets ophangsysteem om de fiets te parkeren in een kleine ruimte. De fiets kan automatisch en zonder grote inspanning verticaal gestald worden
  • Ideaal 2.0: een fietsenrek met een hart-op-hart afstand van 37,5 cm tussen de wielbeugels. Daardoor is er voldoende parkeerruimte tussen de fietsen. Ook  fietsen met een bredere band en voorvork ook geparkeerd worden. Op elke wielbeugel van het rek vindt u standaard een aanbindoog, hiermee kan de fiets extra beveiligd worden middels een eigen (hang)slot.

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!