Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 20: Wooncomplex Gouda krijgt upgrade in de vorm van twee nieuwe overkappingen

Week 20: Wooncomplex Gouda krijgt upgrade in de vorm van twee nieuwe overkappingen
Week 20: Wooncomplex Gouda krijgt upgrade in de vorm van twee nieuwe overkappingen
Montage project van de week 21 mei 2021

Bij een wooncomplex in Gouda zijn twee verschillende overkappingen geplaatst:

  1. Als eerste een grote fietsoverkapping. Deze grote berging, die uit de FalcoLok-500 serie komt, heeft een afmeting van 7,5x8 meter en twee stuks deuren. De deuren zijn extra breed (135 cm) om ook scootmobiels voldoende ruimte te geven om de overkappingen probleemloos in en uit te gaan. Binnenin de grote overkapping is kleinere berging van 2,5x4 meter gerealiseerd. De wanden zijn bekleed met FSC® gecertificeerd hardhouten open belatting en het dak is van aluzinc profielplaten, De dakconstructie is opgebouwd uit stalen dakframes voorzien van een rondom lopende goot. Via een dubbele hemelwaterafvoer wordt het regenwater afgevoerd.
  2. Ten tweede een smalle droogloop overkapping met daaraan vast een groter compartiment dat dienst kan doen als rokseroverkapping. Het droogloop deel is 10x1,69 meter en het roksersgedeeelte heeft een afmeting van ca. 3x2 meter. Deze overkapping komt uit de FalcoSpan serie en is geheel open. Het dak is gemaakt van polycarbonaat profielplaat; daardoor blijft de omgeving goed zichtbaar en domineert de overkapping de omgeving niet. Het regenwater wordt verzameld in het dakprofiel. Via de staanders wordt het water boven het maaiveld afgevoerd.

Alle overkappingen zijn opgebouwd uit thermsich verzinkt stalen dakframes. 

Dit project is opgeleverd inclusief herbestrating. Meer informatie? Bel 0545 55 44 44 of maak gebruik van de chat!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!