Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 11: e-bike parkeren en opladen bij Rechtbank Assen

Week 11: e-bike parkeren en opladen bij Rechtbank Assen
116211-fietsparkeren-falcolevel-premium-etagerek-met-oplaadpunt-assen
Montage project van de week 18 mrt 2022

De e-bike wint jaar op jaar aan populariteit en elektrisch fietsen lijkt 'het nieuwe normaal'. Een elektrische fiets kost vaak rond de 2.000 euro. Een degelijk fietsenrek, waar de fiets diefstalveilig kan worden geparkeerd is dus wel een must. Als dan tegelijkertijd de e-bike ook nog eens opgeladen kan worden kan er eigenlijk geen excuus meer worden gevonden om niet de fiets te pakken! Bij de Rechtbank Assen installeerden de Falco monteurs deze week FalcoLevel Premium etage fietsenrekken met opaadpunt voor de e-bike.

Diefstalveilig

Dankzij de praktische aanbindbeugel kan de gebruiker de fiets diefstalveilig met een eigen (hang)slot vastketenen aan het fietsenrek. 

Moeiteloos fietsparkeren op 2 etages

Twee keer zoveel fietsen geparkeerd op hetzelfde oppervlak: in de zogenaamde etage fietsenrekken worden de fietsen zowel boven als onderin het fietsenrek geparkeerd. Op het bovenste niveau gaat fietsparkeren eenvoudig; de bovengoot met fiets kan met een vloeiende beweging moeiteloos terug geschoven worden door de geïmplementeerde gasdrukveer. Ook aan de fietsen voor onderin parkeren is gedacht, hier is meer ruimte gemaakt voor de fietsen ten opzichte van het bovenste niveau. Dit voorkomt o.a. beschadiging van de fietsen.

Oplaadstation

Het oplaadstation is te gebruiken voor fietsen die geparkeerd staan in het onderste gedeelte. Om de oplaadunits op te laten vallen zijn ze gepoedercoat in RAL 6018, kleur groen. Op zoek naar andere modellen fietsparkeersystemen waarbij een oplaadpunt voor de e-bike geïntegreerd is? Klik hier voor de standaard mogelijkheden of vraag de mogelijkheden van zogenoemde 'specials'. Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak bij onze hoofdvestiging in Vriezenveen is het namelijk relatief eenvoudig om de bestaande standaard producten iets aan te passen of een totaal nieuw product te ontwerpen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!