Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 1: Uitbreiding bestaande overkapping

Week 1: Uitbreiding bestaande overkapping
Week 1: Uitbreiding bestaande overkapping
Montage project van de week 5 jan 2023

Op het terrein van Stamhuis Retail Services in Utrecht is een bestaande Falco overkapping uitgebreid. De orginele open overkapping had een afmeting van 12x3,5 meter. Deze is uitgebreid naar een tweedelige overkapping met een open gedeelte van 12x5,5 meter en een gesloten deel van 5x7,5 meter. Zo kunnen er nu, in plaats van 30 fietsen, maar liefst 78 fietsen en 5 scooters geparkeerd worden!

De fietsoverkapping is er één uit de serie FalcoLok. Een groot voordeel van deze serie is dat de overkappingen zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden zijn. Ook jaren later nog! Ideaal als blijkt dat de bestaande overkapping te krap is en het aanbod in fiets parkeerplaatsen uitgebreid moet worden. Mogelijk gemaakt omdat het met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak in Vriezenveen relatief eenvoudig is om bestaande standaard producten aan te passen!

Een ander voordeel van de FalcoLok serie is de ruime keuze uit wandbekleding. Ook combinaties van deze materialen in één overkapping zijn mogelijk. Bijvoorbeeld een hardhouten belatting gecombineerd met traliepanelen. De fietsoverkapping bij Stamhuis heeft een bekleding van horizontaal aangebrachte aluminium golfplaten in antracietgrijs RAL 7016. De stalen boeidelen zijn gepoedercoat in geel RAL 1003. Mooi in de huisstijl van Stamhuis! 

Wat betreft de fietsenrekken is gekozen voor Ideaal 2.0 fietsenrekken. Dit oersterke fietsenrek voldoet aan de eisen van FietsParKeur. Verwacht u dat er veel e-bikes worden geparkeerd en wilt u de mogelijkheid aanbieden om de fiets op te laden, terwijl de fiets geparkeerd staat? Kies dan voor het Ideaal 2.0 fietsenrek met oplaadpunt. Benieuwd naar de MKI waarde van dit fietsenrek? Deze waarde kunt u aanvragen door hier het formulier in te vullen dat staat in het gele blok Informatie & Downloads.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!